Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Petva“ grupės plėtra: 4,1 mln. eurų iš „Citadele“ banko naujiems vilkikams įsigyti

„Citadele“ bankas Lietuvos transporto ir logistikos bendrovei „Petva“ suteikė 4,1 mln. eurų finansavimą krovininių automobilių parko plėtrai. Bankas iš dalies finansuos 50-ies naujų „Mercedes-Benz“ vilkikų įsigijimą, rašoma „Citadele“ banko pranešime spaudai.
Sunkvežimiai
Sunkvežimiai / 123RF.com nuotr.

„Petva“ grupė yra stiprius finansinius rezultatus demonstruojantis ir didelį augimo potencialą turintis krovinių gabenimo rinkos dalyvis. Šiuo metu „Petva“ grupės transporto parką sudaro 400 krovininių automobilių, iš kurių 75 – vilkikai-cisternos.

„Bendrovė sėkmingai prisitaikė prie pandemijos sukeltų iššūkių, darbo rinkos situacijos ir ES mobilumo paketo reikalavimų. Bendrovė puikiai išnaudoja savo pranašumus – patogioje vietoje Kaune turimą modernų transporto priežiūros centrą ir specializuotą vilkikų-cisternų flotilę, kurie suteikia įmonei lankstumo ir leidžia pasiekti gerus pelningumo rodiklius. Matome didžiulį bendrovės potencialą augti ir džiaugiamės galėdami prisidėti prie jo realizavimo“, – sako „Citadele“ banko valdybos narys Vaidas Žagūnis.

Pasinaudodama banko finansavimu naujus vilkikus bendrovė įsigis iš oficialaus „Mercedes-Benz“ atstovo Lietuvoje, bendrovės „Veho Lietuva“.

„Naujų vilkikų įsigijimas leis plėsti įmonės veiklos apimtį. Iš viso pernai pasirašėme sutartį dėl 150 krovininių automobilių įsigijimo šiemet. Tai leido užsitikrinti geresnę vilkikų kainą. „Citadele“ banko ir kitų partnerių suteiktas finansavimas yra itin svarbus siekiant mūsų įmonės augimo tikslų“, – teigia bendrovės „Petva“ akcininkas Genadijus Koženevskis.

„Petva“ grupė logistikos ir krovinių vežimo srityje veikia nuo 1998 metų. Šiuo metu bendrovėje dirba apie 600 vilkikų vairuotojų. Bendrovės apyvarta praėjusiais metais siekė 45,6 mln. eurų ir buvo 44 proc. didesnė nei 2020 metais. Bendrovės pelnas (EBITDA) per metus augo beveik dvigubai ir pernai siekė 9,4 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius