Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Philip Morris Lietuva“ atleidžia beveik 30 darbuotojų, profsąjunga piktinasi

Bendrovė „Philip Morris Lietuva“ dalį funkcijų nusprendė pirkti iš kitų paslaugų teikėjų ir atleisti beveik 30 darbuotojų.
Cigaretės
Cigaretės / „Scanpix“ nuotr.

Profsąjungos dėl to pažėrė kaltinimų, esą bendrovės vadovybė pamynė socialinę atsakomybę ir atleidžia dalį darbuotojų pažeisdama susitarimus, rašo „Verslo žinios“.

„Philip Morris Lietuvos“ Profesinės sąjungos komiteto pirmininkas Raimondas Tamošauskas tvirtino, kad įmonės vadovybė planavo perduoti tam tikras paslaugas kitoms bendrovėms ir 30 darbuotojų atleidimo procesas turėjo prasidėti tik rugsėjį, tačiau išaiškėjo, jog liepos 12 dieną darbuotojams buvo pasiūlyta nutraukti darbo sutartis šalių sutarimu.

„Fabriko vadovybė neatsižvelgė į siūlymą išmokėti papildomas išeitines pašalpas, nesiėmė veiksmų, kad žmonėms būtų garantuotas užimtumo tęstinumas pas kitą darbdavį ar rasta darbo vieta Klaipėdos regione“, – sakė R.Tamošauskas.

Fabriko „Philip Morris Lietuva“ direktorius Scottas Couttsas teigė, kad profsąjungos kritika yra visiškai neargumentuota, nes struktūrinė pertvarka atliekama griežtai laikantis teisės aktų reikalavimų.

„Su įmonės profesinės sąjungos komiteto nariais surengti trys susitikimai, per juos detaliai informavome apie planuojamus struktūrinius pertvarkymus, atsakėme į klausimus ir gavome Profesinės sąjungos komiteto pasiūlymų“, – sakė S.Couttsas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius