Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pieno perdirbėjai Lietuvos vartotojus įspėja nusiteikti didesnėms gaminių kainoms

Pieno perdirbėjai Lietuvos vartotojus įspėja nusiteikti didesnėms gaminių kainoms – jie teigia, kad pagal dabartines pieno supirkimo kainas pagamintos produkcijos pardavinėti Lietuvoje neapsimoka, rašo dienraštis „Verslo žinios“.
Pienas
Pienas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Pienas Kaina

„Pieno produktų kainos kyla eksporto rinkose, tiek pat ten auga žaliavų kainos, tai susiję. Tačiau apie Lietuvos rinką tenka kalbėti atsargiai, čia paklausa atsilieka. Neišvengiamai Lietuvoje pieno produktai turės brangti, nes pagal dabar nusistovėjusias pieno supirkimo kainas vidaus rinka yra nuostolinga ir perdirbėjų eksportas, galima sakyti, ją išlaiko. Jei ir eksportuojamų produktų kainos būtų tokios kaip vidaus rinkoje, negalėtume dabartinių kainų mokėti už žaliavinį pieną“, – dienraščiui teigia Vilkyškių pieninės generalinis direktorius Gintaras Bertašius.

Žaliavinio pieno supirkimo kainos Lietuvoje birželį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo pašokusios 50 procentų, iki 817,98 litų už toną.

Atitinkamu laikotarpiu tarp pienininkų gaminamų produktų didesnius pokyčius aukštyn skaičiavo liesos varškės (46,4 proc., iki 6,14 litų už kilogramą), 30 procentų riebumo grietinės (40,14 proc., iki 4,93 litų už kilogramą), sviesto (27,7 proc., iki 11,72 litų už kilogramą), goudos tipo sūrių (27,57 proc., iki 10,82 litų už kilogramą) kainos, tačiau pieno, kefyro, jogurto kainos stipriai nekito, rodo Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro duomenys.

„Europinio dydžio ūkininkams dabar mokame apie 290 eurų (tūkstantį litų) už toną pieno, tai daugiau nei senųjų Europos šalių vidurkis“, – teigia „Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa.

Jis tikina, kad Lietuvos rinka „dotuojama eksportu, nes jei jo nebūtų, kainas būtume priversti kelti stipriai“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius