-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėja paskelbė rekordinį 29 mlrd. JAV dolerių planą ekonomikos skatinimui

Pietų Korėjos vyriausybė trečiadienį pasiūlė didžiausią šalies istorijoje ekonomikos skatinimo paketą.
JAV doleriai
JAV doleriai / „Scanpix“ nuotr.

Koronaviruso pandemija jau privertė dvyliktą pagal dydį pasaulio ekonomiką susitraukti 1,3 proc. sausio–kovo mėnesiais, palyginti su ankstesniu ketvirčiu. Tai buvo didžiausias bendrojo vidaus produkto mažėjimas nuo 2008 metais kilusios pasaulinės finansų krizės.

35,3 trln. vonų (29 mlrd. JAV dolerių) paketas yra trečiasis, kurį paskelbė prezidento Moon Jae-ino vyriausybė reaguodama į pandemiją, kovo ir balandžio mėnesiais jau skyrusi 11,7 ir 12,2 trln. vonų ekonomikos skatinimui.

Labai tikėtina, kad parlamentas, kuriame Moon Jae-ino demokratų partija turi daugumą, patvirtins planą.

Plane numatyta sukurti 550 tūkst. darbo vietų, pranešė finansų ministerija, ir skirti „nepaprastosios padėties fondus“ verslo savininkams ir mažoms ir vidutinėms įmonėms, nukentėjusioms nuo protrūkio.

Beveik 10 trln. vonų bus skirta lėšų užimtumo ir socialinės apsaugos programoms stiprinti.

Pasak finansų ministerijos, daugiau nei du trečdaliai 35,3 trln. vonų plano bus finansuojama išleidžiant valstybės obligacijas, o likusi dalis bus finansuojama pertvarkant vyriausybės išlaidas.

Pietų Korėja išgyveno vieną iš sunkiausių ankstyvųjų koronaviruso protrūkių už žemyninės Kinijos ribų ir nors šalyje niekada nebuvo įvestas karantinas, buvo griežtai reikalaujama laikytis socialinio atstumo, kol praėjusį mėnesį pradėta švelninti apribojimus.

Visgi Pietų Korėjos centrinis bankas praėjusią savaitę smarkiai sumažino savo prognozę 2020 metams, prognozuodamas, kad ekonomika vietoj anksčiau laukto 2,1 proc. augimo susitrauks 0,2 procento.

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) apskaičiavo, kad pasaulio ekonomika šiemet sumenks 3 proc. ir patirs didžiausią nuosmukį nuo Didžiosios depresijos laikų.

TVF prognozuoja, kad šiais metais Pietų Korėjos ekonomika sunyks 1,2 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius