-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pigesnis butas nebaigtos statybos name

Įsigyti būstą dabar yra tinkamas metas, nes nekilnojamojo turto kainos dėl krizės gerokai sumažėjo. Jei norite tai padaryti mažesne kaina, galite rinktis nepabaigtas statybas – butą nusipirkti dar prieš pradedant statyti daugiabutį namą. Tokiu būdu būstą galite įsigyti keliasdešimt procentų pigesne kaina nei numanoma būsto vertė.
Butas
Butas / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
Temos: 3 Namas Butas Statybos

Kai perkate nebaigtos statybos butą, gaunate būsimą jo planą ir kompiuterinius maketus. Privalumas – iš anksto išsirenkate norimo dydžio būstą ir jo vietą name, o perkant jau pastatytą namą tenka rinktis iš likusių butų.

Namų statytojai yra suinteresuoti parduoti namą dar neprasidėjus statyboms. Kadangi iškart randamas išankstinis būsto pirkėjas – jam daromos nuolaidos, kurios gali siekti iki dvidešimties procentų.

Parduoti iš anksto įsigytas statybas galima ir tada, kai namas dar nėra pastatytas.

Tai ypač aktualu dabar, kai gyventojai būstų įsigyja kur kas mažiau. Firmoms reikia pelno, todėl rasti nebaigtų statybų su mažomis kainomis neturėtų būti sunku. Tiesa, galimybių rasti nebaigtos statybos namą norimame rajone tikimybė mažesnė, nes statybų dabar gerokai mažiau nei paskutiniais metais. Tačiau nebaigtos statybos būstas gali būti perkamas kaip investicija – įsigyjate būstą pigiau todėl, kad krizė sumažino NT kainas (tikėtina, kad jos po metų ar kelių vėl pradės kilti). Plius sutaupote dar ir dėl to, kad perkate iš anksto.

Tačiau išankstinis būsto įsigijimas turi ir trūkumų – nežinote, kaip atrodys būsimas butas, jo dizainas. „News.World-Estate.com“ taip pat pataria perkant nebaigtos statybos butą pasikliauti geros firmos reputacija – taip sumažinsite riziką, jog namas gali būti visai nepastatytas.

Paprastai iš anksto įsigyto NT kainos ima kilti jau prasidėjus statyboms. Kainos dar kartą šokteli tuomet, kai parduodami jau pastatyto namo butai – kuo daugiau namų nuperkama, tuo labiau padidėja likusių namų vertė.

Dar vienas išankstinio būsto įsigijimo privalumas tas, kad iš karto nereikia mokėti visos pinigų sumos. Sumokate pradinį įnašą, kuris gali siekti nuo 20 iki 40 procentų, dalį statybų eigoje ir likusią įmoką jau pasibaigus statyboms, teigiama pranešime spaudai.

Parduoti iš anksto įsigytas statybas galima ir tada, kai namas dar nėra pastatytas. Tokiu būdu likę skoliniai įsipareigojimai (ta pinigų dalis, kurią turite sumokėti statybų pabaigoje) atitenka naujajam būsto savininkui.

Pelninga investicija gali būti ir į nebaigtos statybos viešbučius – įsigijus viešbučio dalį ar kambarį su viešbučio savininkais iš anksto susitariama, jog po viešbučio pastatymo kelerius metus gausite fiksuotas palūkanas, o vėliau galėsite viešbučio dalį kam nors parduoti. Tokia investicija į viešbučius ypač pelninga tose valstybėse, kur ekonomikos augimas yra didžiausias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius