Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pigiausių maisto produktų krepšelis pinga šeštą mėnesį paeiliui

Pigiausių maisto produktų vidutinio krepšelio kaina Lietuvos parduotuvėse šeštą mėnesį iš eilės mažėjo, rodo kainas stebinčio portalo pricer.lt analizė.
Maisto produktai
Maisto produktai / Vida Press nuotr.

Palyginti su rugsėju, spalį pigiausių maisto produktų krepšelis atpigo 1,08 euro (2 proc.) ir buvo tik 0,01 euro brangesnis, nei pernai spalį.

Sumažinęs krepšelio kainą 0,2 euro, tinklu su pigiausiu krepšeliu lieka „Maxima“. Antroje vietoje atsidūrė prekybos tinklas „Rimi“, sumažinęs kainas 2,04 euro, trečioje vietoje lieka „Lidl“, per mėnesį padidinęs kainą 0,02 euro.

Krepšelio kainą 0,22 euro padidinusi „Norfa“ atsidūrė ketvirtoje vietoje, „Iki“ su 0,54 euro kainos prieaugiu – penktoje vietoje. „E-Rimi“ kainą per mėnesį sumažino 3,17 euro, tačiau liko šeštoje vietoje, paskutinėje septintoje vietoje liko „Barbora“, sumažinusi kainas 2,89 euro.

Populiarių ir gerai žinomų produktų vidutinio krepšelio kainų spalio analizė rodo, kad, palyginti su rugsėju, kainos kilo 1,82 euro (4,7 proc.), o palyginti su pernai spaliu – 2,26 euro (5,9 proc.).

pricer.lt stebimų 52 prekių kainų brango 24 prekės, pigo taip pat 24, brangimo lyderiai praėjusį mėnesį buvo arbata ir aliejus. Iš viso reikšmingai – 10 proc. ir daugiau – brango 10 prekių iš 52 stebimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius