-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pigių skrydžių bendrovės viešbučiams klientų neatveža

Pigių skrydžių bendrovės viešbučiams duoda mažai naudos, nes neatveža verslo klientų.
Viešbučio kambarys
Viešbučio kambarys / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

„Pigūs skrydžiai mums neduoda naudos, tikimės, kad ateis tradicinių transporto bendrovių“, – viliasi Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Įmonės „Centrum“, Vilniuje valdančios tris, o Rygoje – vieną viešbutį, generalinio direktoriaus pavaduotojas Artūras Vainora priduria, kad nors pasiekiamumas gerėja, tačiau pigių skrydžių bendrovės nėra ta transporto rūšis, kuri aptarnauja verslo renginius.

E. Šiškauskienė siūlo Vyriausybei nepagailėti lėšų konferencijų centrams, nes šie objektai galėtų pritraukti didžiulių renginių ir užpildytų viešbučių numerius ne sezono metu.

Ateinantys du ketvirčiai, pasak jos, viešbučiams bus dar geresni nei metų pradžia ir rodikliai bus puikūs, sako ji. „Tikiuosi, kad viešbučių verslo lūžio taškas jau pasiektas“, – padėtį vertina ji, bet su baime žiūri tik į vieną galimą kilimo stabdį – kad nebūtų padidintas pridėtinės vertės mokestis (PVM).

„Mes konkurencingi, nes sumažinus PVM mokesčiai panašūs kaip ir kaimyninėse valstybėse. Iš kitos pusės, augimą lėmė pagerėjęs Lietuvos pasiekiamumas. Atsirado skrydžių, daugėja turistų grupių“, – kilimo priežastis vardija A.Vainora. Pasak jo, nors pajamos didėja, jos skiriamos ne akcininkams, bet viešbučių renovacijai.

Provincijos viešbučiai taip pat džiaugiasi augimu, tačiau nuotaikos ne tokios džiugios kaip sostinėje. Birštone svečių net sumažėjo 4 proc.

Statistikos departamento duomenimis, pirmą šių metų pusmetį viešbučiuose ir svečių namuose gyveno 21,2 proc. daugiau svečių nei 2010 metais per tą patį laikotarpį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius