-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pinigai skoloms kamšyti – gegužę

Sostinės valdžiai iš užsienio banko pavyko pasiskolinti apie 62 mln. Lt – tai mažesnė suma nei tikėtasi. Iš šių pinigų gegužės pradžioje turėtų būti padengta dalis miesto „degančių“ skolų verslininkams.
Skolų slegiamos miesto įmonės tikisi dalį pinigų atgauti gegužę ir miesto priežiūros darbų nestabdo.
Skolų slegiamos miesto įmonės tikisi dalį pinigų atgauti gegužę ir miesto priežiūros darbų nestabdo. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Verslas

Pinigai miesto biudžetą turėtų pasiekti artimiausiu metu, tačiau savivaldybės pareigūnai apgailestauja, kad nepavyko pasiskolinti daugiau lėšų.

„Šiaurės šalių investicinis bankas paskolins 20 mln. eurų – apie 62 mln. Lt. Tai gerokai mažiau nei tikėjomės šiemet pasiskolinti, tačiau dėl savivaldybės finansinių rodiklių daugiau paskolų gauti negalime. „Degančioms“ skoloms užkamšyti reikėtų dar pusės tiek, kiek gausime“, – pasakojo savivaldybės Finansų departamento vadovas Edmundas Kačkus.

Skoloms padengti bus skirti ne visi 62 mln. Lt. Dalis pinigų atiteks miesto investicijų programai – aplinkkelių statybai, Lazdynų tilto rekonstrukcijai.

„Apie pusė gautų pinigų bus skirta skoloms kamšyti, nes miestas skolingas verslui ir savo įmonėms. Išties negalėjome pasiskolinti tiek, kiek pradžioje planavome. Tačiau dar kartą peržiūrėjus biudžetą ir jį sumažinus, pinigų turėtų užtekti“, – aiškino už miesto ekonomiką atsakingas vicemeras Vidmantas Martikonis. Pasak pašnekovo, apkamšius skyles savivaldybė į gilesnį skolų liūną grimzti nebeturėtų.

Didžiausia problema yra nesumokėti mokesčiai. Deramės su mokesčių inspekcija dėl skolų padengimo grafiko. Sakė „Grindos“ A.Vilūnas.

„Biudžetas kol kas surenkamas toks koks planuotas, stringa tik privatizavimo fondo lėšos, nes savivaldybės nekilnojamojo turto niekas neperka – rinka stojusi. Visgi, jei pavyks išlaikyti tokį lėšų surinkimo lygį, miestas pamažu turėtų pradėti stotis ant kojų ir atidavinėti skolas“, – patikino V.Martikonis.

Įmonės dirba skolon

Savivaldybės ilgalaikiai įsiskolinimai šiuo metu siekia apie 400 mln. Lt. Trumpalaikės skolos, sudarančios apie 80 mln. Lt, labiausiai slegia miesto įmonę „Grinda“, besirūpinančią miesto gatvių priežiūra, bei troleibusų ir autobusų parkus. „Grindai“ savivaldybė skolinga 18 mln. Lt, viešajam transportui apie 40 mln. Lt.

„Didžiausia problema yra nesumokėti mokesčiai. Deramės su mokesčių inspekcija dėl skolų padengimo grafiko. Savivaldybė gegužę žadėjo sumokėti dalį skolos, tikslių skaičių dar nežinome, bet tai turėtų būti ženkli suma“, – „15min“ sakė „Grindos“ direktorius Algimantas Vilūnas. Pasak jo, skolos kol kas neatsiliepia mieste vykdomiems darbams - kurą ir kitus darbui reikalingus įrankius įmonei tiekiančios bendrovės sutinka palaukti pinigų, suprasdamos susidariusią ekonominę situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius