Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pirkinių centras vietoje gamyklos masins klientus su storesnėmis piniginėmis

Vaizdu į Vilniaus senamiestį ir Užupį garsėjantis sostinės Markučių rajonas jau greitai neteks vienos iš savo pramoninių erdvių. Daugybę dešimtmečių su „Audėjo“ fabriku vilniečiams asocijavusis Drujos gatvė po kelerių metų neatpažįstamai pasikeis – čia įsikurs į pasiturinčių miestiečių poreikius orientuotas naujas prekybos ir pramogų centras.
Naujojo prekybos ir pirkinių centro Markučiuose vizualizacija
Naujojo prekybos ir pirkinių centro Markučiuose vizualizacija / „Maniac“ nuotr.

Kaip 15min teigė už naujojo objekto viešuosius ryšius atsakingos komunikacijos agentūros „Maniac“ vyresnioji projektų vadovė Ina Ūsaitė, naujojo prekybos centro vystytoja ir viena iš investuotojų yra UAB „VPH“.

Sklypo paruošimo statybai darbai prasidės jau šį pavasarį, o statybos šį pavasarį – vasarą.

Tarp šios įmonės vystomų projektų yra ir Vilniaus „Nordika“ prekybos slėnis bei naujoji Palangos autobusų stotis su prekybos centru.

Pats sklypo įsigijimo sandoris užbaigtas tik šį mėnesį, tačiau kol kas naujojo Markučių prekybos centro statybos darbų vykdytojas dar nėra aiškus.

Sklypo paruošimo statybai darbai prasidės jau šį pavasarį, o statybos šį pavasarį – vasarą. Užbaigti projektą ir atidaryti pirkinių ir laisvalaikio centrą planuojama jau po kelerių metų, iki 2018 m. pavasario.

Kadangi naujasis projektas įsikurs Senamiesčio apsaugos zonoje, jam bus keliami tam tikri specifiniai reikalavimai, susiję su užstatymo tankumu, intensyvumu ir aukštingumu.

„Pastatas tikrai juos atitiks, planuojama, kad jis bus 2 aukštų“, – ramino I.Ūsaitė.

Paklausta apie į naująjį prekybos centrą planuojamą investuoti pinigų sumą, I.Ūsaitė teigė, kad kol kas ji nėra aiški ir paaiškės vėliau.

„Maniac“ nuotr./Naujojo prekybos ir pirkinių centro Markučiuose vizualizacija
„Maniac“ nuotr./Naujojo prekybos ir pirkinių centro Markučiuose vizualizacija

Naujojo objekto Markučiuose vizualizacijose matomas „Central Mall“ pavadinimas, tačiau „Maniac“ atstovė tikina, kad šis pavadinimas tik darbinis, o lankytojai bus viliojami visiškai kitu, dar tik kuriamu, prekės ženklu, kuris gali būti pristatytas po kelių mėnesių.

Vilniui ir taip nesiskundžiant prekybos ir pramogų centrų trūkumu, naujasis projektas Markučiuose bus orientuotas į vidutines ir aukštesnes pajamas gaunančius klientus.

Pasak projektą kuruojančios „Maniac“ vyresniosios projektų vadovės, čia pirkėjai galės rasti tiek išskirtinių mados prekės ženklų parduotuves, tiek platų sporto prekių pasirinkimą, taip pat kitus įprastus tokio pobūdžio centrų atributus – restoranus ir kino teatrą.

Maža to, naujajame prekybos ir pirkinių centre bus galima ir pasportuoti – pastate įsikurs sporto klubas.

„Maniac“ nuotr./Naujojo prekybos ir pirkinių centro Markučiuose vizualizacija
„Maniac“ nuotr./Naujojo prekybos ir pirkinių centro Markučiuose vizualizacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius