-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmadienį benzino kaina perlipo 4 litus už litrą

Pirmadienį populiariausios rūšies benzino A95 kaina už litrą kai kuriose Lietuvos degalinėse perlipo 4 Lt ribą. Tuo tarpu dyzelino kainos artėja link 3,50 Lt už litrą.
Degalinė
Degalinė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Beveik visose „Statoil“ degalinėse Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje litras 95 markės benzino kainuoja 4,01 Lt. Tuo tarpu dyzelino kaina pasiekė 3,41 Lt už litrą. Tiek benzino, tiek dyzelino kainos, palyginus su praėjusios savaitės penktadieniu, padidėjo 9 centais.

Kitas degalinių tinklas „Lukoil“ 95 markės benziną pirmadienį daugumoje Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Panevėžio degalinių pardavinėja po 3,89 Lt, o Klaipėdoje – po 3,87 Lt. Dyzelino kaina „Lukoil“ degalinėse svyruoja nuo 3,27 iki 3,29 Lt už litrą. Tokia pat kuro kaina šiose degalinėse buvo ir penktadienį.

Didmeninėje rinkoje – bendrovės „Orlen Lietuva“ Mažeikių terminale – A95 rūšies benzino litras kainuoja 3,58 Lt, o dyzelino – 2,98 Lt. Palyginus su penktadieniu kainos Mažeikių terminale šiek tiek sumažėjo.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad praėjusią savaitę į viršų šokusios degalų kainos sudomino Konkurencijos tarybą, kuri nepatikėjo kuro pardavėjų aiškinimu esą po taikytų nuolaidų kainos grąžinamos į „įprastą“ lygį.

Tuo tarpu Energetikos ministerija pirmadienį pranešė, kad kuras netrukus turėtų atpigti. Esą taip nutiks dėl to, kad atsiras reali konkurencija degalų rinkoje dominuojančiai bendrovei „Orlen Lietuva“. Sausio pabaigoje bendrovė „Klaipėdos nafta“ bus pasirengusi Lietuvos rinkai tiekti jūra atgabentą benziną ir dyzeliną.

Tokia galimybė atsirado „Klaipėdos naftai“ rekonstravus benzinvežių pripylimo aikštelę ir kitus degalų priėmimo iš tanklaivių įrenginius. Energetikos ministerijos teigimu, naujas degalų kelias į Lietuvą turėtų pagerinti verslo sąlygas naftos produktų importuotojams ir sumažinti degalų kainas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius