-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmadienį investuotojai aktyviausiai dalijosi „TEO LT“ akcijomis

Pirmadienio prekybos sesija Vilniaus akcijų biržoje buvo aktyvesnė nei penktadienį – akcijų perleista už 133,4 tūkst. eurų. Nors brangusių ir pigusių akcijų skaičius buvo panašus, tačiau Vilniaus akcijų biržos indeksas išaugo 0,39 proc. iki 350,62 punkto ir priartėjo prie 2011 metų lapkričio mėn. aukštumų, praneša investicinio banko „Finasta“ analitikai.
TEO LT pastatas
TEO LT pastatas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Nuo šių metų pradžios Vilniaus akcijų biržos indeksas jau spėjo pakilti 17,35 proc. Vėl į pirmąją vietą pagal dienos apyvartą Vilniuje grįžo „TEO“ akcijos, kurių buvo perleista už 57 tūkst. eurų, o akcijų kaina išaugo 0,76 proc. iki 0,665 euro. Pabrėžtina, kad „TEO“ akcijų kaina priartėjo prie pusantrų metų aukštumų.10 tūkst. eurų dienos apyvartą taip pat viršijo prekyba LESTO, „Aprangos“ ir Ūkio banko akcijomis. Tikėtina, kad dėl vie

no investuotojo veiksmų „Klaipėdos baldų“ akcijos brango labiausiai – 8,7 proc. Šios akcijos buvo perleistos trimis sandoriais, atliktais beveik vienu metu. Labiausiai pigo pastaruoju metu itin brangusios „Utenos trikotažo“ akcijos – 4,74 proc.

Talino akcijų biržoje prekyba pirmadienį nevyko.

Rygoje akcijų buvo perleista už 14,5 tūkst. latų, o akcijų kainų pokyčiais išsiskyrė tik keturių bendrovių akcijos. Pigo tik „SAF Technika“ akcijos – 0,61 proc. Brango tik „Liepajas metalurgs“, „Grindeks“ ir „Latvijas Balzams“ akcijos. Aktyviausiai buvo prekiauta „Grindeks“ akcijomis – už 6,1 tūkst. latų. Kitomis akcijomis prekyba vyko itin neaktyviai. Rygos akcijų biržos indeksas kilo 0,1 proc. iki 379,42 punktų. Nuo metų pradžios Rygos akcijų biržos indeksas tėra pakilęs 2,23 proc., t.y. mažiausiai iš visų trijų Baltijos šalių biržų indeksų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius