-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmaujančių pasaulio investicinių bankų pajamos iš prekybos žaliavomis – mažiausios per 11 metų

Dvylikos didžiausių pasaulio investicinių bankų pajamos iš prekybos žaliavomis 2017 metais smuko į žemiausią lygį nuo 2006 metų, t. y. per visą skaičiavimų laikotarpį, parodė analizės įmonės „Coalition“ atliktas tyrimas.
Niujorko vertybinių popierių birža
Niujorko vertybinių popierių birža / „Scanpix“/AP nuotr.

Bendros įplaukos iš operacijų su žaliavomis sudarė 2,5 mlrd. JAV dolerių ir buvo 42 proc. mažesnės negu 2016 metais. Tai visų pirma lėmė nedidelis kintamumas ir silpnas klientų aktyvumas.

Bendros bankų įplaukos iš operacijų su fiksuoto pajamingumo priemonėmis, valiutomis ir žaliavomis (FICC) sumažėjo 11 proc. iki 68 mlrd. JAV dolerių.

Pajamos iš prekybos akcijomis ir išvestinėmis priemonėmis smuko 4 proc. iki 41,8 mlrd. JAV dolerių ir taip pat buvo mažiausios per pastaruosius 11 metų.

Bendros dvylikos didžiausių pasaulio investicinių bankų įplaukos 2017 metais sumenko 4 proc. – nuo 156,1 mlrd. JAV dolerių metais anksčiau iki 150,4 mlrd. JAV dolerių. Per ankstesnius dvejus metus šis rodiklis smuko po 3 proc. per metus.

Pernykštės bendros pajamos buvo mažiausios nuo 2008 metų.

Prie didžiausių pasaulyje investicinių bankų „Coalition“ priskiria „Goldman Sachs“, „JPMorgan Chase“, „Citigroup“, „Bank of America Merrill Lynch“, „Morgan Stanley“, „Deutsche Bank“, „Barclays“, „Credit Suisse“, UBS, „HSBC Bank“, „BNP Paribas“ ir „Societe Generale“. Tačiau į įmonės analizę neįtraukiami stambūs Australijos ir Kanados bankai, taip pat besivystančios ekonomikos šalių finansų įmonės, kurios daug prekiauja žaliavomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius