Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

PKN Orlen pristigo pinigų „Mažeikių naftai“

Likus dienai iki planuojamo 10 procentų „Mažeikių naftos" akcijų pardavimo lenkų koncernui „PKN Orlen“ Vyriausybė sulaukė šios kompanijos prašymo leisti už akcijas sumokėti dalimis.
„Mažeikių nafta“
„Mažeikių nafta“ / Audriaus Bagdono/BFL nuotr.

Ūkio ministras Dainius Kreivys po neeilinio Vyriausybės posėdžio žiniasklaidai pateikė šykščią informaciją: esą dėl ekonominio sunkmečio „PKN Orlen“ kreipėsi į Lietuvos Vyriausybę prašydama leisti už „Mažeikių naftos“ akcijas atsiskaityti dalimis, o ne iš karto.

Ministrų kabinetas sutiko su tokiu „PKN Orlen“ siūlymu ir įgaliojo ūkio ministrą derėtis dėl tikslių išmokėjimo terminų.

Pasak D.Kreivio, tokį prašymą lenkų kompanija pateikė dėl pablogėjusios finansinės situacijos. „Jie prašymą argumentuoja bendra pasauline padėtimi bei smukusiais jų aktyvų dydžiais, todėl jiems yra sunkiau gauti reikiamo dydžio paskolą iš bankų“, – sakė ūkio ministras. 

Rytoj, penktadienį, 12 val. „PKN Orlen“ turėjo sumokėti pinigus – 284,45 mln. JAV dolerių (apie 755 mln. litų), o Vyriausybė perduoti koncernui 9,98 proc. „Mažeikių naftos“ akcijų. Bet D.Kreivys teigė nežinantis, ar nors dalis pinigų bus sumokėta. 

Šis pasitarimas dėl „PKN Orlen“ prašymo patenkinimo vyko be premjero Andriaus Kubiliaus ir finansų ministro Algirdo Šemetos, kurie šiuo metu vieši Briuselyje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius