-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Planų branginti vandenį neatsisako

Bendrovė „Vilniaus vandenys“ neatsisako planų 50 proc. didinti vandens kainą Vilniuje, Vilniaus rajone, Švenčionyse ir Šalčininkuose, nors Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija neskuba tenkinti šio bendrovės prašymo.
V.Miltienis sakė, kad vandens kainą norima didinti tam, kad „Vilniaus vandenys“ galėtų įgyvendinti suplanuotas investicijas.
V.Miltienis sakė, kad vandens kainą norima didinti tam, kad „Vilniaus vandenys“ galėtų įgyvendinti suplanuotas investicijas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Vyksta darbinis susirašinėjimas su Kainų ir energetikos kontrolės komisija. Vis prašo papildomos informacijos. Mes ją pateikiame, o kainų specialistai dirba. Teoriškai norėtųsi, kad rugsėjo mėnesį būtų bent preliminarus atsakymas“, – antradienį „15min“ sakė „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Valentinas Miltienis.

Jei Kainų ir energetikos kontrolės komisija bendrovės prašymą tenkintų, vandens kaina išaugtų nuo 4,22 Lt iki 6,33 Lt už kubinį metrą. Tačiau minėtos komisijos vyriausioji patarėja, atsakinga už ryšius su žiniasklaida, Ana Selčinskienė patikino, kad artimiausiame posėdyje, kuris vyks rugsėjo 2 dieną, vandens kainos klausimas svarstomas nebus. Jos žodžiais tariant, tai galėtų įvykti „rugsėjo viduryje, galbūt pabaigoje“.

Prašymą didinti vandens kainą „Vilniaus vandenys“ grindžia per artimiausius penkerius metus planuojamomis investicijomis. „Reikia įtraukti tuos rajonus, tuos gyventojus, kurie dar neturi vandens. Šeškinės soduose, Naujojoje Vilnioje, Liepkalnyje yra dar pakankamai daug tokių gyventojų. Be to, įmonė irgi turi egzistuoti, atnaujinti savo seną ūkį“, – dėstė „Vilniaus vandenų“ vadovas.

Anksčiau V.Miltienis yra sakęs, kad bendrovė nuostolingai dirba nuo 2008 metų. Vadovo teigimu, per pirmąjį šių metų pusmetį įmonė patyrė maždaug 3 mln. Lt nuostolių. Pernai jie siekė apie 12 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius