-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 15min publikacijos apie vilkikų vairuotojus Seimo narys kreipėsi į Darbo inspekciją

15min publikacijų ciklas apie vilkikų vairuotojų darbo kasdienybę sulaukė ir dėmesio parlamente. Seimo narys Algirdas Butkevičius kreipėsi į Darbo inspekciją prašydamas patikrinti, ar nepažeidžiamos transporto sektoriuje dirbančių vairuotojų teisės.
Vilkikų eilė
Vilkikų eilė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

15min paskelbė ciklą straipsnių apie vilkikų vairuotojų darbo užkulisius – kaip jie yra verčiami pasirašyti vekselius, kaupti nelegalius darbuotojų fondus galimai žalai atlyginti, kaip jie yra siunčiami nemokamų atostogų.

Bent keliolika vilkikų vairuotojų 15min pasakojo, kad jie yra priversti eiti nemokamų atostogų, vos tik grįžta iš ekspedicijos. Dėl to dalis darbuotojų netenka socialinio draudimo, nekaupia stažo ir jiems gresia labai maža pensija senatvėje.

„Jei taip yra iš tiesų – tie darbuotojai netenka socialinio draudimo, žmogus susirgęs negautų nemokamo gydymo, o per metus susidarius didesniam nemokamų atostogų laikotarpiui – galiausiai mažėja ir darbo stažas. Negaliu tylėti, jei matau, kad darbdavys siekia taupyti darbuotojo sąskaita. Kai matau, kad yra problemos, stabdančios verslą – padedu jas šalinti, tačiau, jei matau, kad skriaudžiami darbuotojai – jaučiu pareigą tai spręsti, kad tokie galimi pažeidimai nesikartotų. Todėl raštu kreipiausi į Valstybinę darbo inspekciją, kad ši patikrintų, ar nėra piktnaudžiaujama nemokamų atostogų skyrimo tvarka, ir kaip būtų galima pažeidimams užkirsti kelią“, - sakė A.Butkevičius.

Valstybinės darbo inspekcijos prašoma patikrinti, ar transporto sektoriaus įmonėse nemokamos atostogos suteikiamos laikantis darbo santykius reglamentuojančių teisės aktų, nepažeidžiant darbuotojo teisių. Pasak parlamentaro, ir iki naujo Darbo kodekso, ir įsigaliojus naujai redakcijai – darbuotojo išleidimo nemokamų atostogų reglamentavimas iš esmės liko nepakitęs, todėl naujasis Darbo kodeksas negali būti priedanga tokiems galimiems pažeidimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius