Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po ECB sprendimo Graikija žada „nesileisti šantažuojama“

Graikija ketvirtadienį pareiškė nesileisianti „šantažuojama“ ir tvirtino, kad jos bankai yra saugūs, kai Europos centrinis bankas (ECB) nusprendė suvaržyti graikų bankų prieigą prie svarbaus lėšų šaltinio.
Aleksis Cipras
Aleksis Cipras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Graikijos Respublika neketina nieko šantažuoti, bet ir pati nesileis šantažuojama“, – sakė vienas vyriausybės šaltinis, pridūręs, kad šalies bankų sistema yra „visiškai saugi“.

Europos centrinis bankas (ECB) trečiadienio vakarą paskelbė, kad laikinai sustabdo leidimą Graikijos bankams naudoti vyriausybės obligacijas kaip užstatą paskolai gauti.

Atėnai šį sprendimą vertina kaip „politinio spaudimo veiksmą siekiant greitai užtikrinti susitarimą“ tarp vyriausybės ir Graikijos tarptautinių skolintojų, aiškino vyriausybės šaltinis.

Prieš griežto taupymo politiką nusistačiusi premjero Aleksio Cipro (Alexis Tsipras) vyriausybė atėjo į valdžią praeitą mėnesį, kai triuškinamai laimėjo rinkimus, žadėdama iš naujo derėtis dėl Europos Sąjungos ir Tarptautinio valiutos fondo Graikijai suteikto finansinės pagalbos paketo sąlygų, taip pat siekti, kad būtų nurašyta daugiau nei pusė šalies skolų.

A.Cipras ir jo finansų ministras Janis Varufakis šią savaitę dalyvavo virtinėje susitikimų su ES lyderiais ir ECB pareigūnais, tikėdamiesi užsitikrinti palaikymą Graikijos pozicijai.

Ketvirtadienį J.Varufakio laukia įtemptos derybos Berlyne su Vokietijos finansų ministru Wolfgangu Schaeuble. Šios šalies vyriausybė griežtai pasisako prieš bet kokį Atėnų skolų nurašymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius