Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po euro įvedimo daugiausia pabrango svogūnai, pėdkelnės ir tualetinis popierius

Statistikai pripažįsta, kad paslaugų kainos šių metų pradžioje galėjo didėti ir dėl euro įvedimo. „Yra įvairių priežasčių. Iš dalies galbūt galima sieti su euro įvedimu, nes ir kitose šalyse, kur buvo įvestas euras, buvo pastebėtas spartesnis paslaugų kainų didėjimas“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė Statistikos departamento Kainų statistikos skyriaus vedėja Nadiežda Alejeva.
Raudoni svogūnai ne tokie aitrūs
Sausį daugiausia pabrango svogūnai. / Flickr.com
Jos teigimu, paslaugų kainų didėjimui įtakos turėjo ir padidėjęs darbo užmokestis, tačiau prekių kainoms euras neturėjo įtakos.

„Prekių kainų pokyčių negalima sieti su euro įvedimu. Turėjome ir ankstesniais metais žymiai didesnių prekių kainų svyravimų“, – tvirtino N.Alejeva

Anot jos, sausį daugiausia pabrango svogūnai – 6,9 proc., moteriškos elastinės pėdkelnės – 5,2 proc., tualetinis popierius – 4,5 proc.

Labiausiai atpigo suskystintos automobilių dujos – 13,7 proc., benzinas – 11,1 proc., bulvės – 9,8 proc., dyzeliniai degalai – 9,5 proc., dantų pasta – 5,6 proc.

Iš paslaugų daugiausiai pabrango vakarinis seansas kino teatre – 5,7 proc., vyrų ir moterų modelinis kirpimas – atitinkamai 4,3 proc. ir 3,2 proc., o atpigo vienkartinis važiavimas lengvuoju taksi – 1,2 proc.

Iš 100 stebėtų prekių lapkritį 49-ių produktų kainos padidėjo, 34-ių – sumažėjo ir 17-os – nepasikeitė.

Statistikos departamentas kiekvieną mėnesį skelbia pagrindinių prekių ir paslaugų kainų pokyčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius