Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Naujųjų metų – ne tik degalų, bet ir maisto produktų bei buitinių prekių kainų šuolis

Nuo kitų metų pradžios brangs ne tik degalai, bet ir kai kurie maisto produktai bei buitinės prekės, trečiadienį rašo „Vilniaus diena“.
Duona
Duona / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Prognozuojama, kad nuo sausio dar išaugs aliejaus, kai kurių pieno ir duonos produktų kainos. Kol kas neplanuojama branginti tik mėsos ir jos gaminių.

Prekybininkai tvirtina, kad brangs ir kai kurios buičiai reikalingos priemonės.

„Jau keletas gamintojų yra pranešę, kad padidins skalbiamųjų miltelių ir kitų savo produktų kainas. Tačiau esame pastebėję, kad juos žmonės dažniausiai ir daugiausia perka per įvairias akcijas, kai kainos būna išties patrauklios. Tokių akcijų ir nuolaidų neatsisakysime ir ateityje“, – sakė „Maximos LT“ Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė.

Jos duomenimis, gruodį jau šiek tiek pabrango kai kurie duonos ir pieno gaminiai. L.Muižienės tvirtinimu, kainos kyla tiekėjų iniciatyva, kurie kaip vieną kainų didėjimo priežasčių nuolat įvardija vis augančias žaliavų kainas.

Kitų prekybos tinklų atstovai taip pat neneigia, kad kainos dar šiek tiek bus koreguojamos. Labiausiai visiems nerimą kelia tai, kad pastaraisiais mėnesiais nepaliaujamai brangsta degalai. Nuo sausio dar apie 12 centų už litrą dėl didėsiančio akcizo išaugs dyzelino kaina. Tad maisto ir kitų produktų kainos gali dar pakilti ir dėl to.

Didžiausias įvairios produkcijos brangimas buvo užfiksuotas šių metų rugsėjį, kai 15–20 proc. brango visų rūšių aliejus, kava – apie 20 proc., miltai – apie 10 proc., įvairios kruopos – 15–20 proc., pieno ir jo produktų kainos pakilo 5–10 proc., duona ir jos gaminiai pabrango apie 10 procentų.

Labiausiai tuomet brango grikiai – jų kainos išaugo 60–70 procentų.

Šių metų gruodį pienas bei jo produktai ir duonos gaminiai pabrango dar 5–10 procentų. Kiek jie brangs ateityje, prekybininkai teigia kol kas nežinantys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius