Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Naujųjų – papildomos išlaidos ir sumaištis

Praėjus 2 savaitėms nuo naujųjų mokesčių pakeitimų įsigaliojimo, verslas iki šiol skendi buhalterinės apskaitos, papildomų išlaidų ir derybų maišatyje.
Pasikeitus mokesčiams, verslininkų kišenes tuštino ir papildomas mokestis už kasų aparatų perprogramavimą.
Pasikeitus mokesčiams, verslininkų kišenes tuštino ir papildomas mokestis už kasų aparatų perprogramavimą. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Mokesčiai

Kone paskutinę minutę sužinoję, kurie mokesčiai kils ir kurių lengvatų nebeliks, verslininkai netruko sulaukti ir papildomo mokesčio už kasų perprogramavimo paslaugas. „Esame pasirašę sutartį su kasos aparatus aptarnaujančia įmone. Pasikeitus pridėtinės vertės mokesčiui (PVM), išsikvietėme jos specialistus perprogramuoti kasas ir buvome nemaloniai nustebinti – už tai teko mokėti papildomai“, – pasakojo įmonės „Vyno ekspertas“ vadovė Jūratė Volozko. Jos teigimu, apie tai įmonė iš anksto neįspėjo, o už specialistų atvykimą teko susimokėti 59 Lt, dar tiek pat – už kasos aparato perprogramavimą.

Kasos aparatus aptarnaujančios įmonės teigia, jog PVM pakeitimas yra papildomas darbas ir už jį turi būti mokama. „Sutartyse paprastai tariamės dėl kasos aparato periodiško tikrinimo. O perprogramavimas yra papildomas darbas. Pas mus ši paslauga kainuoja nuo 35 iki 150 Lt“, – sakė įmonės „Aspa“ technikos direktorius Mindaugas Vardavičius.

Derybų maratonas

Be papildomų išlaidų kasos aparatų programavimui, verslui teko įsisukti ir į derybų karuselę – pakilus mokesčiams, bet vengiant kelti paslaugų kainas, verslui tenka leistis į diskusijas su gamintojais bei tiekėjais. „Visą sausį vyks pokalbiai su tiekėjais – bandysime siekti optimaliausio abiem pusėms varianto. Teks prašyti nuolaidų, nes kainų kelti negalime, o mokesčiai padidėję, tad sprendimų reiks ieškoti bendromis jėgomis“, – pastebėjo „Nesės“ įmonių grupės vadovas Kazys Paulikas.

„Tiekėjai, gamintojai patys dar nėra iki galo apsisprendę dėl kainų, o mums reikia spręsti dėl saviškių. Blogai, kad nieko nebuvo galima planuoti iš anksto – ilgą laiką tvyrojo nežinia, kokie mokesčiai kils, kurių lengvatų nebeliks, todėl viską reikia daryti dabar“, – sakė „Maximos“ atstovė spaudai Renata Saulytė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius