Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po rinkimų JAV įmonės optimistiškiau vertina verslo Kinijoje perspektyvas

JAV įmonės optimistiškiau vertina verslo Kinijoje perspektyvas ir mano, jog, į valdžią Jungtinėse Valstijose atėjus Joe Bideno administracijai, dvišaliai santykiai bus stabilesni negu per pastaruosius ketverius metus, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“, cituojantis po JAV prezidento rinkimų atlikto tyrimo rezultatus.
JAV ir Kinijos vėliavos
JAV ir Kinijos vėliavos / 123RF.com nuotr.

Tačiau tuo pat metu daugiau nei pusė iš 120 JAV bendrovių, kurias apklausė Amerikos prekybos rūmai Šanchajuje, pareiškė neplanuojančios didinti investicijų Kinijoje, o trečdalis išreiškė susirūpinimą dėl savo darbuotojų šioje šalyje saugos ir sveikatos.

Tai, pasak tyrimo autorių, rodo, kad verslo atstovams reikia papildomų Kinijos valdžios garantijų, kad jie įsipareigotų investuoti daugiau lėšų.

Penktadienį paskelbtas Amerikos prekybos rūmų tyrimas yra viena pirmųjų visuomenės nuomonės apklausų nuo tada, kai J.Bidenas anksčiau šį mėnesį paskelbė apie savo pergalę JAV prezidento rinkimuose, rašo „The Wall Street Journal“.

Kad jaučia „daugiau optimizmo“ ar „kur kas daugiau optimizmo“ dėl veiklos Kinijoje, kai į valdžią JAV ateis J.Bideno administracija, nurodė daugiau kaip 60 proc. apklausoje dalyvavusių bendrovių. Kad yra nusiteikusios pesimistiškiau, pareiškė tik dvi bendrovės, arba mažiau nei 2 proc. respondentų.

Tyrimas parodė, jog įtampos dviejų šalių prekybos santykiuose sumažėjimo per vienus metus tikisi maždaug 30 proc. respondentų. Per ankstesnį tyrimą, kuris buvo atliktas vasarą, ši dalis sudarė apie 14 procentų.

„Bendrovės duoda suprasti, jog J.Bideno administracija padidins stabilumą JAV ir Kinijos santykiuose, – pareiškė Amerikos prekybos rūmų Šanchajuje prezidentas Keras Gibbsas. – Po kelerių metų, kurių metu JAV bendrovėms teko susidurti su neapibrėžtumu, o kartais ir su neprognozuojama politika, tai bus išties pageidautina.“

Amerikos prekybos rūmai Šanchajuje turi daugiau kaip 1,3 tūkst. narių, tarp kurių yra didžiausia pasaulyje gaiviųjų gėrimų gamintoja „Coca-Cola“ ir didžiausias pagal turtą JAV bankas „JPMorgan Chase“.

Įmonių apklausa buvo atlikta lapkričio 11–15 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius