Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po skolos mokėjimo atidėjimo dar labiau pablogintas Graikijos kredito reitingas

Tarptautinė reitingų agentūra „Standard & Poor's“ sumažino Graikijos reitingą viena padala iki „CCC“, po to kai šalis praėjusią savaitę pranešė atidėjusi skolos mokėjimą Tarptautiniam valiutos fondui.
Graikija
Graikija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis atidėjimas „rodo, kad Graikijos vyriausybė pirmenybę teikia pensijoms ir kitoms vidaus išlaidoms, o ne skolinių įsipareigojimų vykdymui“, sakoma pranešime.

Pasak „Standard & Poor's“, be ekonomikos augimo ženklų ir didžiulės viešojo sektoriaus reformos, „Graikijos skola yra netvari“.

Pasak „Standard & Poor's“, be ekonomikos augimo ženklų ir didžiulės viešojo sektoriaus reformos, „Graikijos skola yra netvari“.

Agentūra pareiškė, jog šaliai nesusitarus su kreditoriais dėl 7,2 mlrd. eurų išmokos pagal anksčiau Atėnams skirtą finansinės pagalbos programą, „Graikijos vyriausybė per ateinančius dvylika mėnesių tikriausiai neįvykdys su komercine skola susijusių įsipareigojimų“.

„Silpstanti pagrindinė fiskalinė padėtis kelia klausimą apie bet kokio susitarimo su Graikijos kreditoriais dėl fiskalinių tikslų tikroviškumą, nes prognozės dėl įplaukų iš mokesčių bei realiojo ir nominalaus bendrojo vidaus produkto atrodo tik spekuliacinio pobūdžio“.

„Net jeigu bus pasiektas susitarimas su oficialiais kreditoriais per ateinančias dvi savaites, netikime, kad toks susitarimas apims Graikijos skolos grąžinimo reikalavimus po rugsėjo mėnesio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius