-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vasara pranoko Druskininkų verslininkų lūkesčius

Šiltasis (tiksliau – netgi karštasis) šių metų sezonas su pernykščiu nesulyginamas. Lietuvos kurortus buvo užplūdę tiek vietos poilsiautojai, tiek atvykėliai. Nors vasaros derliaus vaisiai dar tebeskaičiuojami, daugelis verslininkų jau ne niurzga, o šypsosi.
„Grand SPA Lietuva“
„Grand SPA Lietuva“ / BFL/Redo Vilimo nuotr.

Bene labiausiai sėkmė lydėjo Druskininkus. Po vangoko pavasario šio kurorto verslininkų lūkesčius vasara viršijo, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Druskininkiečių optimizmas išgyventi krizę ir vėl atsigauti šiemet dar labiau sustiprėjo, kai per aštuonis mėnesius čia apsilankė 135,5 tūkstančio poilsiautojų.

Tai net 17 procentų daugiau nei pernai ir tik 9 tūkstančiais mažiau nei geriausiais 2008 metais.

Pernai rudenį visos sanatorijos ir viešbučiai pradėjo mažinti kainas, kad klientai pajėgtų sumokėti už jų paslaugas ir neišsibėgiotų. Iš jų gauti didesnį pelną verslininkai tikisi ateityje.

Šis kurortas labiausiai pajuto atvykėlių iš užsienio šalių pagausėjimą – 26 procentais, o iš NVS šalių – net 77 procentais.

Pailsėti Druskininkuose maskviečiai gali visą savaitę už tokią pačią sumą, kiek jiems savame mieste kainuotų vos dviejų dienų sveikatinimo paslaugos. Juos taip pat gundo maisto kainos.

Viena maskviečių šeima niekaip negalėjo atsistebėti, kad keturių asmenų pietums neišleido šimto eurų – pusketvirto šimto litų.

Druskininkuose padaugėjo ir poilsiaujančių lietuvių – 11 procentų, tačiau sumažėjo jų poilsio trukmė.

Pirmą kartą užsieniečiai aplenkė lietuvius pagal šiame kurorte praleistų dienų skaičių. Taigi kiekvienas užsienietis už paslaugas mūsų šalyje paliko daugiau pinigų.

Užpernai 54 procentai lovadienių teko Lietuvos piliečiams, o šiemet tiek pat – jau svečiams.

„Druskininkų sėkmės formulė – gebėjimas net ir krizės metais kurti naujas sveikatos turizmo paslaugas, kurių kokybė nenusileidžia geriausiems Europos kurortams. O įvairove netgi lenkiame. Tik reklamos vis dar trūksta, kad apie mus kuo daugiau žmonių sužinotų. Patys verslininkai ir savivaldybė įvairiais būdais to siekiame, nors norėtųsi didesnės valstybės pagalbos. Juk tai labai svarbi šalies eksporto dalis“, – teigė Druskininkų vicemerė Kristina Miškinienė.

Krizės metu buvo atidaryti du nauji sveikatingumo centrai: „Eglė plius“ ir „Grand SPA Lietuva“, taip pat naujas procedūrų kompleksas „SPA Vilnius SANA”.

„Liepą ir rugpjūtį pasiekėme visų laikų rekordą, nors dirbame vos šešerius metus. Mūsų centras beveik kasdien buvo pilnutėlis. Norinčiųjų atvykti buvo dar daugiau. Pavasarį ir rudenį pradėjo lankytis skandinavai. Pastebėjome, kad padaugėjo klientų, kurie daugiau pinigų skiria ne pramogoms, o sveikatos programoms“, – teigė „SPA Vilnius SANA“ rinkodaros direktorė Eglė Rukšėnaitė.

Po 3–4 metų pertraukos į Druskininkus grįžta buvę klientai. Dažniausiai tai pasiturintys žmonės, kurie išmaišė užsienio kurortus ir įsitikino: Druskininkuose gali rasti ne prastesnės kokybės paslaugas sveikatai stiprinti.

Reabilitacijos, ligų profilaktikos procedūras papildo ir aktyvios pramogos, įvairūs kultūros renginiai.

Šių metų rezultatai labiausiai džiugina sanatorijas, kurioms iš 600 tūkstančių lovadienių atiteko 490 tūkstančių. Viešbučiai tik truputį pagerino pernykščius rezultatus.

Skirtingos nuotaikos vyrauja privačiame apgyvendinimo sektoriuje, kurį ir toliau mieliausiai renkasi žydai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius