-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Populiarėja produktai su prekybininkų duotais vardais

Lietuvos didžiuosiuose mažmeninės prekybos tinkluose daugėja produktų su prekybininkams priklausančiais prekių ženklais – jie per pastaruosius metus iš pigiausių prekių sąrašo išstūmė kone visus kitų gamintojų vardus.
Prekybos centras
Prekybos centras / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Prekybos centras

Produktus su prekybininkui priklausančiu prekės ženklu, dar vadinamu nuosava etikete, dažniausiai gamina tos pačios įmonės, kurios tiekia prekes ir su savo pavadinimais. Tik skiriasi tokių produktų kaina, o neretai ir sudėtis, pirmadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Prekybos centrai skelbia, kad prekių su nuosavomis etiketėmis paklausa auga. Nors uždarbis iš jų nėra labai didelis, tai padeda pritraukti daugiau pirkėjų.

„Nuosavų etikečių apyvarta šiuo metu yra trečdaliu didesnė nei prieš metus ar dvejus. Pernai išplėstas ir prekių su nuosava etikete asortimentas – jis išaugo kone dvigubai. Šios prekės yra ne mažiau kaip 20 proc. pigesnės už įprastas“, – teigė tinklo „Rimi“ atstovė Jovita Bagdonaitė.

Prekybos tinklas „Maxima“ šių metų kovą pirkėjams siūlė 403 „Optimos“ ir 154 „Favorit“ produktus. Šie vardai priklauso „Maximos“ tinklui. Dabar prekybos centrų lentynose – 422 „Optimos“ ir 159 „Favorit“ produktai.

„Produktų su nuosavu ženklu paklausa itin augo per krizę“,– sakė tinklui „Norfa“ atstovaujantis Darius Ryliškis. Anot jo, kai kurių pigiausių produktų apyvarta per pastaruosius metus išaugo kelis kartus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius