Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Populiarinti lietuvišką midų ir putojantį vyną Kinijoje ir JAV – 1,6 mln. eurų

Siekiant populiarinti Europos Sąjungos (ES) maisto produktus Europoje ir pasaulyje, Lietuvai šią savaitę skirta 1,6 mln. eurų lietuviško midaus ir putojančio vyno populiarinimui Kinijoje ir JAV.
Vienas Kinijos bankas siūlo automatiškai pervesti didžiąją dalį vyro uždarbio į žmonos sąskaitą
Kinija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Midaus ir putojančio vyno (su vyninių vynuogių veislių nuoroda) viešinimui Kinijoje skirta 376 tūkst. eurų, o JAV –1,38 mln. eurų. Europos Komisija (EK) spalio 16 dieną patvirtino dvi Lietuvoje registruoto Baltijos gėrimų pramonės aljanso programas, jas administruos Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra.

Trejų metų trukmės programos lėšos skirtos gaminių degustacijai ir informaciniams stendams prekybos vietose, seminarams, verslo susitikimams, dalyvavimams parodose, reklamai naujienų portaluose ir socialiniuose tinkluose, spaudoje, televizijoje.

Iš viso įvairioms programoms iš Europos Sąjungos žemės ūkio biudžeto skirta 172,5 mln. eurų. Per trejus metus už šiuos pinigus bus surengtos 79 kampanijos, skirtos, pavyzdžiui, pieno produktams, alyvuogėms ir alyvuogių aliejui, vaisiams ir daržovėms populiarinti.

EK kasmet parengia programą, kurioje nustato ES žemės ūkio produktų populiarinimo strateginius prioritetus bei finansavimo kriterijus ir numato produktus bei galimas rinkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius