-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalija planuoja apmokestinti sandorius kriptovaliutomis

Portugalija planuoja užtaisyti teisinę spragą, kuri trukdė apmokestinti virtualųjį turtą ir dėl kurios šis turtas tapo itin patrauklus kriptovaliutų investuotojams, ketvirtadienį pareiškė šalies finansų ministras.
Bitkoinas
Bitkoinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Vyriausybė ketina priimti teisės aktą šiuo klausimu, nesirengiame išlaikyti šio vakuumo“, – pareiškė Fernando Medina per susitikimą su užsienio žurnalistais Lisabonoje.

Vyriausybė nori „kuo greičiau“ pristatyti naują teisinę sistemą, kurioje būtų užtikrinta sąžiningo apmokestinimo ir tarptautinio konkurencingumo pusiausvyra, pridūrė jis.

Portugalija šiuo metu yra viena iš kelių Europos šalių, kuriose sandoriai kriptovaliutomis nėra priskiriami prie „apmokestinamųjų“, nes kriptovaliutos nelaikomos užsienio valiutomis ar finansiniu turtu, kaip nurodyta vietos mokesčių inspekcijos 2016 metais priimtame sprendime, kuris tebegalioja.

Asmenims už perkamą ir parduodamą virtualųjį turtą nereikia mokėti PVM ar kapitalo prieaugio mokesčio ir apmokestinama tik verslo veikla, už kurią mokama kriptoturtu.

Tuo tarpu kol laukiama naujų apmokestinimo taisyklių, Portugalijoje toliau didėja investicijos kriptovaliutomis, visų pirma nekilnojamojo turto sektoriuje.

Gegužės pradžioje buvo įvykdytas pirmasis būsto pardavimo sandoris, kuriame pardavėjui buvo sumokėta bitkoinais, nekonvertuojant jų į eurus.

Pasak nekilnojamojo turto agentūros „Zome“, kuri tarpininkavo parduodant šį būstą, šis sandoris neturi precedento „Portugalijoje ir visoje Europoje“.

Maždaug 110 tūkst. eurų vertės būstas su trimis miegamaisiais Bragos mieste šiaurės vakarų Portugalijoje buvo parduotas už tris bitkoinus.

„Dėl naujų taisyklių, kurias notarų asociacija patvirtino balandžio pabaigoje“, prieš sudarant nekilnojamojo turto sandorius kriptovaliutomis turi būti atlikta „nuodugnesnė“ negu tradicinio pardavimo atvejais patikros procedūra, kurios metu „tikrinama lėšų kilmė pagal įstatymą dėl kovos su pinigų plovimu“, naujienų agentūrai AFP pareiškė „Zome“ atstovas.

Agentūra yra sukūrusi portalą, kuriame siūloma apie 3 tūkst. nekilnojamojo turto objektų, kurių kaina nustatyta bitkoinais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius