Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Pradeda kursuoti „LTG Link“ keleiviniai traukiniai tarp Vilniaus ir Rygos

Trečiadienį pradeda kursuoti keleivių vežimo geležinkeliais bendrovės „LTG Link“ traukiniai tarp Vilniaus ir Rygos.  
Susisiekimo ministras keliauja į Varšuvą traukiniu
Susisiekimo ministras keliauja į Varšuvą traukiniu / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmuoju traukiniu į Latvijos sostinę taip pat išvyks premjerė Ingrida Šimonytė bei susisiekimo ministras Marius Skuodis. Jie Rygoje susitiks su kolegomis – Latvijos premjere Evika Silina ir susisiekimo ministru Kasparu Briškenu.  

Traukiniai tarp Vilniaus ir Rygos sostinių kursuos kasdien. Iš Vilniaus jie išvyks rytais, 6.30 val., o iš Rygos – popietėmis, kelionė truks kiek daugiau nei 4 valandas. Traukiniai stos Kaišiadoryse, Šiauliuose, Joniškyje ir Latvijos mieste Jelgavoje. 

„LTG Link“ laikinasis vadovas Gediminas Šečkus praėjusią savaitę sakė, jog kelionėms naujuoju maršrutu iki šių metų pabaigos yra išpirkti beveik visi bilietai. Kelionė kainuoja 24 eurus, pirmos klasės vagone – 34 eurus.

Gruodžio viduryje „LTG Link“ gavo Europos Sąjungos (ES) geležinkelių agentūros saugos sertifikatą veiklai Latvijoje, leidžiantį vežti keleivius kaimyninėje šalyje. 

M. Skuodis anksčiau sakė, jog traukinys tarp Vilniaus ir Rygos yra vienas svarbiausių metų projektų jam asmeniškai geležinkelių transporto srityje. 

Anksčiau tiesioginis traukinys tarp Vilniaus ir Rygos kursavo iki 2004 metų sausio. Nuo 2018-ųjų rugsėjo iki 2020-ųjų kovo – korononaviruso pandemijos pradžios – Vilnių ir Rygą jungė tarp Kyjivo ir Latvijos sostinės kursavęs Ukrainos geležinkelių traukinys. Pasak LTG, Vilnių ir Rygą kartais epizodiškai sujungdavo ir kitų šalių vežėjų ilgesni traukinių maršrutai. 

Dėl traukinių maršruto tarp Vilniaus ir Rygos spalį sutarė trijų Baltijos šalių transporto ministrai. Tikimasi, kad ateityje jis taip pat pasipildys jungtimi iki Talino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius