Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradeda veikti pervedimų pagal telefono numerį paslauga

Dviejų didžiausių Lietuvos bankų SEB ir „Swedbank“ klientai jau gali naudotis itin greitais ir patogiais mokėjimais – lėšas pervesti į kitą banką vien žinodami pinigų gavėjo telefono numerį. Tokiai paslaugai kelią atvėrė Lietuvos banko sukurta ir valdoma telefono numerio susiejimo su mokėjimo sąskaitos numeriu sistema. Ji yra atvira ir naujiems dalyviams – mokėjimo paslaugų teikėjams. Apie tai pranešime žiniasklaidai skelbia Lietuvos bankas.
Vyras skaito gautą žinutę
Telefonas / 123RF.com nuotr.

Norėdamas naudotis pervedimų pagal telefono numerį paslauga, vartotojas turės banko mobiliojoje programėlėje duoti sutikimą susieti savo telefono numerį su pasirinkta sąskaita. Į šią sąskaitą jis gaus mokėjimus iš kitų paslaugos naudotojų. Pinigams pervesti tereikės pasirinkti mobiliojoje programėlėje gavėją iš kontaktų sąrašo arba suvesti lėšų gavėjo telefono numerį. Pervedimas bus galimas, jeigu gavėjas taip pat bus susiejęs savo telefono numerį su sąskaita.

Besinaudojantiems mokėjimo paslaugų krepšeliais, į kuriuos įskaičiuojami ir pavedimai, pervedimai pagal telefono numerį papildomai nekainuos. Kitiems klientams šių pervedimų kaina bus tokia pati kaip ir vietinių pervedimų.

„Tai leis dar geriau panaudoti momentinių mokėjimų privalumus. Tokie pervedimai yra puiki alternatyva atsiskaitymams grynaisiais pinigais, nes leis sumokėti čia ir dabar bet kuriuo paros metu vienu ekrano prilietimu – lėšos iš karto įkris į gavėjo sąskaitą“, – sako Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

M.Jurgilas pabrėžia, kad mokėjimai pagal telefono numerį galėtų būti naudingi ir verslui, ypač smulkiajam.

„Mokėjimo pagal telefono numerį paslaugai nereikia jokių papildomų investicijų ir ji galėtų būti puiki alternatyva kitoms atsiskaitymo priemonėms, pavyzdžiui, mažose parduotuvėse, kirpyklose ar pan.“, – teigia jis. Tikimasi, kad bankai įvertins šią galimybę ir netolimoje ateityje pritaikys paslaugą verslo poreikiams.

Iniciatyva sukurti telefono numerio susiejimo su mokėjimo sąskaitos numeriu sistemą Lietuvos banke kilo 2018 m. pavasarį, ją aktyviai palaikė šalies komercinių bankų bendruomenė, du jos bankai šiandien jau gali pasiūlyti šią itin patogią paslaugą savo klientams, Šiaulių bankas planuoja tai padaryti kitais metais. Lietuvos bankas kviečia ir kitus Lietuvos bei užsienio šalių bankus, kredito unijas, mokėjimo ir el. pinigų įstaigas prisijungti prie šios sistemos ir sudaryti savo klientams galimybę naudotis greitais ir patogiais mokėjimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius