Pradedamos grąžinti skolos pensininkams

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė Valstybinių socialinio draudimo senatvės ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijų kompensavimo įstatymą, kuriuo pradedamos grąžinti skolos pensininkams ir kompensuojama per sunkmetį sumažintų pensijų dalis.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / R.Dačkaus nuotr.
„Dėl mažų pensijų Lietuvos senjorai yra vieni pažeidžiamų socialinių grupių. Pensininkai valstybei sunkiu metu buvo solidarūs, todėl privalome kuo greičiau atsiskaityti su žmonėmis. Vyriausybė turi peržiūrėti galimybes ne tik kompensuoti sunkmečiu mažintas pensijas, bet ir užtikrinti oresnį pragyvenimą mažiausias pajamas gaunantiems šalies gyventojams", – sako Prezidentė.
 
Pagal įstatymą numatoma, kad šių metų gruodį bus išmokama 20 proc. sumažintų pensijų sumos, 2015 ir 2016 metais po 40 proc. sumažintų senatvės ir netekto darbingumo pensijų dalies.
 
Pasak Prezidentės, augančios ekonomikos rezultatus turi pajusti kiekvienas Lietuvos žmogus, todėl turi būti kuo efektyviau išnaudojamos valstybės ir Europos Sąjungos lėšos socialiniam teisingumui užtikrinti.
 
Valstybinių socialinio draudimo senatvės ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijų kompensavimo įstatymas įsigalioja nuo jo pasirašymo dienos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius