Dabar populiaru
Publikuota: 2012 balandžio 20d. 10:00

Pradėjęs degtinę gaminti Baltarusijoje, „Stumbras“ prasibrovė į muitų sąjungą

Daugiau kaip šimtą veiklos metų skaičiuojanti AB „Stumbras“ gamyklos teritorijoje Kaune, K. Būgos g. 7, atidarė muziejų, kuriame apžvelgiama Lietuvos vartojimo kultūros raida nuo XIX a. iki šių dienų
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Logotipai AB „Stumbras“ gamyklos muziejuje

„Stumbro“ degtinė pradėta gaminti Baltarusijoje – apėjusi šios šalies keliamus kvotų ir muitų barjerus, stipraus alkoholio gamintoja pardavė franšizę ir pateko į Rusijos, Baltarusijos ir Kazachstano muitų sąjungą.

„Stumbro“ franšizės pirkėja -privataus kapitalo bendrovė „Minskij zavod vinogradnych vin“, kurios pagaminta lietuviška degtinė traktuojama kaip vietinė produkcija ir kaina gali konkuruoti su kitais panašiais gėrimais, penktadienį informuoja „Verslo žinios“.

„Baltarusija stipriai reguliuoja prekybos deficitą ir stengiasi, kad importas smarkiai nedidėtų Todėl, jei savo produkciją eksportuotume į Baltarusiją, susidurtume su importo kvotomis ir muitais, kurie mūsų degtinę, palyginti su vietos produkcija, pabrangintų 2-2,5 karto“, – kodėl Lietuvos alkoholio gamintojams neapsimoka vežti stipriųjų gėrimų į Baltarusiją, aiškina „Stumbro“ rinkodaros direktorius Algirdas Čiburys.

Pasak jo, nenorėdami atskleisti paslapties, kaip apdorojami į degtinę dedami rugiai, kviečio varpos, stumbražolės, lietuviai šiuos produktus tiekia patys. Buteliai degtinei irgi vežami iš Lietuvos. O kamšteliai ir etiketės – gaminami Baltarusijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką