Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pramonė Lietuvoje šiemet padidėjo 3,6 proc. iki 6 mlrd. eurų

Pramonės produkcijos gamyba ir pardavimai Lietuvoje šių metų sausio-balandžio mėnesiais, palyginti su tuo pačiu 2014-ųjų laikotarpiu, padidėjo 3,6 proc. iki 6 mlrd. eurų. Pašalinus darbo dienų įtaką, metinis pramonės produkcijos padidėjimas buvo 3,2 procento.
augimas
augimas

Balandžio mėnesį, palyginti su kovu, pramonės produkcijos gamyba ir pardavimai sumenko 2 proc. iki 1,55 mlrd. eurų, o pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką užfiksuotas 3,4 proc. augimas, pranešė Statistikos departamentas.

Kasybos ir karjerų eksploatavimo bei apdirbamosios gamybos produkcija sausį-balandį, palyginti su atitinkamu 2014-ųjų laikotarpiu, padidėjo 4,5 proc., o pašalinus darbo dienų įtaką – 4 procentais. Tik apdirbamosios gamybos produkcija išaugo 4,7 proc., pašalinus darbo dienų įtaką – 4,2 proc., o apdirbamosios gamybos, išskyrus rafinuotų naftos produktų gamybą, produkcija atitinkamai padidėjo 3,9 proc. ir 4,2 procento.

Balandį, palyginti su kovu, kasybos ir karjerų eksploatavimo bei apdirbamosios gamybos produkcija ūgtelėjo 0,3 proc. (pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiau įtaką padidėjo 2,5 proc.), apdirbamosios pramonės produkcija – 0,2 proc. (padidėjo 2,5 proc.), apdirbamosios gamybos, išskyrus rafinuotų naftos produktų gamybą, produkcija – sumenko 5 proc. (sumažėjo 2,2 proc.).

Per mėnesį labiausiai sumažėjo pagrindinių vaistų pramonės gaminių ir farmacinių preparatų gamybos (72,5 proc.), chemikalų ir chemijos produktų gamybos (20,7 proc.), variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių gamybos (9,4 proc.), niekur kitur nepriskirtų mašinų ir įrangos gamybos (7,5 proc.), maisto produktų gamybos (6,2 proc.) ir kitų nemetalo mineralinių produktų gamybos (4,9 proc.) produkcija.

Tačiau per mėnesį padidėjo kitų transporto priemonių ir įrangos gamybos (52,3 proc.), kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių gamybos (31 proc.), rafinuotų naftos produktų gamybos (24,6 proc.), gėrimų gamybos (13,4 proc.) bei odos ir odos dirbinių gamybos (11,2 proc.) produkcija.

Kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos pardavimo ir paslaugų dalis ne Lietuvos rinkoje per keturis šių metų mėnesius, palyginti su 2014-ųjų sausiu-balandžiu, ūgtelėjo 0,3 procentinio punkto ir sudarė 65,1 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius