Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pramonininkai nežino, ko tikėtis kitais metais

Šiemet paneigę analitikų prognozes ir vietoje smukimo parodę nemenką augimą, Lietuvos pramonės atstovai nežino, ko galima laukti kitais metais. Pasak jų, pesimistinės prognozės, neišsipildžiusios 2012 metais, gali išsipildyti 2013-aisiais, ketvirtadienį rašo „Verslo žinios“.
Atmetus sezono įtaką pramonė augo 2,9 procento
Pramonė / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Šie metai buvo neprasti, tačiau ko laukėme šiemet, gali išsipildyti kitąmet“, – teigė Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos vadovas Linas Lasiauskas. Pasak jo, išlaikyti stabilumą aprangos sektoriui padėjo grįžtantys užsakymai tokių šalių, kaip Kinija. Tai atsvėrė lėtėjantį vartojimą, o tai reiškia ir mažėjančius užsakymus iš ES. L.Lasiauskas teigė, kad signalai, kurių sulaukiama iš Šiaurės Europos, nėra optimistiški.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento analitikas Aleksandras Izgorodinas teigia, kad apdirbamoji pramonė šiuo metu vaidina ypač didelį vaidmenį Lietuvos ekonomikoje – 83 proc. visos eksportuojamos produkcijos sudaro pramonės gaminiai. Į NVS šalis eksportas trečiąjį ketvirtį padidėjo 38 proc., į Baltijos valstybes – 14,6 proc.

„Rusijos ekonomika kol kas tiesiogiai nepajuto pasaulinės ekonomikos lėtėjimo, nes vartojimą skatino kreditavimas, kuris namų ūkiams per metus išaugo 43 proc., o verslui – 24 proc. Rusijos vyriausybės išlaidos, tarp jų ir ekonomikai skatinti, per pirmą pusmetį padidintos penktadaliu“, – sakė A.Izgorodinas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius