Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pramonės įmonės dėl kvalifikuotų darbuotojų trūkumo priverstos riboti gamybos plėtrą

Nors šalyje nedarbas išlieka ganėtinai didelis, pramonės įmonės, ypač regionuose, jau šiandien yra priverstos riboti gamybos plėtrą – vis skaudžiau atsiliepia kvalifikuotų darbuotojų trūkumas.
Išlydytas sidabras pilamas į formą.
Gamykla / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Verslo žinios“ trečiadienį rašo, jog įmonės pradeda varžytis dėl darbo jėgos didindamos atlyginimus, o ekspertai ragina valdžią sukurti efektyvią techniškųjų specialybių studijų paramos sistemą ir pradėti diskusijas apie mažesni darbo jėgos apmokestinimą.

„Panevėžyje kvalifikuotų darbuotojų problema vis aštresnė. Tai iš dalies stabdo ir mūsų įmonės plėtrą – šiemet galėtume parduoti vos ne dvigubai daugiau produkcijos nei dabar planuojame, paklausa yra, tik nėra kas gamintų“, – sakė Panevėžio metalo apdirbimo įmonės „Metalistas LT“ generalinis direktorius Mantas Gudas.

Su kvalifikuotų darbuotojų stygiumi susiduria ir aukštųjų technologijų kvėpavimo sistemų gamybos bendrovė „Intersurgical“.

„Jeigu šiandien reikėtų periferijoje sukurti aukštesnės pridėtinės vertės gamybos įmonę, nieko neišeitų – čia nėra tų, kurie galėtų dirbti. Įmonę prieš beveik 20 metų kūrėme su inžinieriais iš byrančios “Sigmos„, “Ventos„, “Snaigės„, šiandien tokio potencialo nerastume“, – sakė „Intersurgical“ generalinis direktorius Sigitas Žvirblis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius