Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pramonės parkai gali virsti LEZ

Ūkio ministerija brandina planą pagausinti Lietuvoje veikiančių laisvųjų ekonominių zonų (LEZ) ir siūlo tokį statusą suteikti 6 savivaldybių (Akmenės, Alytaus, Kėdainių, Marijampolės, Panevėžio ir Šiaulių) pramonės parkams.

Šie parkai iki šiol stovi beveik tušti, nors į jų infrastruktūrą investuota šimtai milijonų litų, pirmadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Kai kurių miestų valdžia svarsto, ar tikrai LEZ sąlygos būtų palankesnės investuotojams. Savivaldybės turi per rugpjūtį apsispręsti, ar sutinka keisti pramonės parkų paskirtį.

Jei sprendimas dėl LEZ statuso suteikimo pramonės parkams būtų priimtas, greta jau veikiančių Klaipėdos LEZ (412 ha) ir Kauno LEZ (534 ha) Lietuvoje atsirastų dar 600 ha ploto LEZ teritorijų, kuriose jau būtų įrengta infrastruktūra – nutiesti keliai, elektros, vandentiekio tinklai, kuriems įrengti vien iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos skirta kone 100 mln. Lt, o iš valstybės biudžeto – dar 7 mln. Lt.

„Per metus į kiekvieną parką tikimės pritraukti ne mažiau kaip 1–2 investuotojus, o iš viso į naujas pramonės zonas per 14 metų ketinama pritraukti 132 įmones“, – planuoja Ūkio ministerijos Investicijų politikos skyriaus vedėja Skirmantė Venalienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius