Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 17 /11:44

Pramonininkai piktinasi, kad valdžia neskuba kalbėti apie dujų akcizą

Lietuvos pramonininkų atstovai piktinasi, kad valdžia apie akcizus gamtinėms dujoms pradeda kalbėti paskutinę minutę.
Gamtinės dujos
Gamtinės dujos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, Lietuvos pramonininkų konfederacijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Jankauskas stebisi, kad Vyriausybė neskuba paskelbti, kiek verslas už dujas mokės kitais metais, kiek jos bus papildomai apmokestintos.

„Visi planuoja biudžetą ir išlaidas. Mano nuomone, apie akcizo įvedimą reikia iš anksto apsispręsti ir paskelbti, o ne paskutinę minutę. Apie tai tikrai per mažai kalbėta, verslas turėjo būti įspėtas anksčiau. Deja, paskutinės minutės tvarka kartojasi. Tas pat šįmet buvo dėl visuomenės interesus atitinkančių paslaugų mokesčio. Apie jį turėjome žinoti dar rugsėjį, bet paskelbta tik lapkritį“, – sako V.Jankauskas.

Finansų ministerijos parengtose Akcizų įstatymo pataisose, kurias dar turės svarstyti Seimas, nurodoma, kad nuo kitų metų gegužės gyventojams už tūkstantį suvartotų kubinių metrų dujų jiems reiks mokėti 35 litus akcizo, verslui akcizo mokestis perpus mažesnis, jis sieks 18 litų už 1 tūkst. kubinių metrų.

Finansų ministerijos skaičiavimais, gegužę įsigaliojus pataisoms už likusius aštuonis mėnesius į valstybės biudžetą tikimasi gauti 7 mln. litų.

A.Butkevičius: Vyriausybė nesvarsto dujų akcizo įvedimo

Tuo metu premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad Vyriausybė kol kas nesiruošia įvesti akcizo gamtinėms dujoms ir nesvarsto su tuo susijusių teisės aktų.

„Šita informacija nustebino ir mane, ir kai kuriuos ministrus, ir šiandien susilaukiau skambučių. Galiu nuraminti ir verslininkus, kurie padarė kategoriškus pareiškimus, kad Vyriausybė ir Seimas ruošiasi skubos tvarka priimti įstatymą dėl akcizo įvedimo gamtinėms dujoms. Tikrai Vyriausybė šito įstatymo projekto nesvarsto, toks įstatymo projektas yra, jis paruoštas dėl to, kad Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą, dešimt metų buvo taikoma išimtis nemokėt akcizo mokesčio už gamtines dujas“, – antradienį LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius