Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pramoninių robotų pardavimai pasaulyje pasiekė rekordinį lygį

Pasauliniai pramoninių robotų pardavimai aktyviai auga tiek besivystančiose, tiek ir išsivysčiusiose šalyse. Praėjusiais metais jų pardavimai išaugo 18 proc. iki naujo rekordo – 13,1 mlrd. JAV dolerių, skelbia Tarptautinė robotechnikos federacija (IFR).
Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) įsikūrusi įmonė „Elinta“
Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) įsikūrusi įmonė „Elinta“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iš viso praėjusiais metais buvo parduota beveik 300 tūkst. pramoninių robotų ir trys ketvirtadaliai pardavimų teko tik penkioms šalims: Kinijai (apie 30 proc.), Japonijai, Jungtinėms Valstijoms ir Vokietijai.

Kaip rašo „Financial Times“, pramoninių robotų paklausa paskatino stambiausių tokių robotų gamintojų – japonų „Fanuc“ ir „Yaskawa“ šveicarų ABB ir Vokietijos „Kuka“ – akcijų brangimą. „Yaskawa“ ir „Kuka“ akcijų vertė nuo šių metų pradžios daugiau nei padvigubėjo, „Fanuc“ akcijos pabrango 40 pro.c, o ABB – 16,3 proc.

„Robotechnikos rinka sparčiai auga pastaruosius ketverius-penkerius metu, ir mes optimistiškai manome, kad augimas tęsis artimiausius trejus metus“, – „Financial Times“ sakė ABB atstovas Peras Vegaras Nersetas.

Jo teigimu, augas susidomėjimas sudėtingais mašinų kompleksais, kurie gali atlikti itin tikslų darbą ir vykdyti iš karto kelias funkcijas. Taip pat didėja robotų įvairovė – nuo lanksčių mechanizuotų galūnių iki išmaniųjų mašinų, kurios geba sąveikauti su žmonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius