Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija gali sužlugdyti JK Kalėdas: svarsto kitokią muitų tvarką

Prancūzija svarsto „lėtojo eismo“ (angl. go slow) strategijos įgyvendinimo galimybę į ir iš Jungtinės Karalystės (JK) gabenamų prekių muitų patikrai. Jei ši strategija būtų įgyvendinta, prieškalėdinės ir Kalėdų šventės JK gyventojams gerokai apkarstų – JK ir Prancūzijos pasienyje įstrigtų nemažai prekių, įskaitant ir siuntas, dalis jų pabrangtų dėl galimai padidintų importo mokesčių.
Londonas, Jungtinė Karalystė
Londonas, Jungtinė Karalystė / 123rf.com nuotr.

Šiuo metu Prancūzija dar tik svarsto sankcijų JK paketą, kuris galėtų būti pradėtas taikyti jau nuo lapkričio 1 dienos.

Prancūzija atsakomąsias sankcijas JK ketina taikyti dėl pažeistų prancūzų žvejų teisių.

Priminsime, jog rugsėjo 28 d. Prancūzijos jūrinių reikalų ministrė Annick Girardin sureagavo į JK vyriausybės sprendimą išduoti tik 12 leidimų vietoje 47 prancūzų žvejų pateiktų paraiškų dėl žvejybos mažesniais nei 12 metrų ilgio laivais.

JK vyriausybės teigimu, dauguma paraiškų buvo atmesta, nes prancūzų žvejai nesugebėjo įrodyti, kad jie žvejojo nuo 6 iki 12 jūrmylių zonoje prieš JK pasitraukiant iš Europos Sąjungos.

Be to, pasak Prancūzijos vyriausybės, iš prašytų 450 žvejybos britiškuose vandenyse licencijų buvo gauta tik 275.

Pasak A.Girardin, britai atsisako vykdyti „Brexit“ susitarimo sąlygas, o Prancūzijos žvejai neturėtų būti Britanijos politinių tikslų įkaitais.

Dėl tokio britų elgesio Prancūzijos žvejai grasino užblokuoti Calais uostą ir sustabdyti prekių eksportą į JK iki pat Kalėdų. Žvejams antrino ir Prancūzijos vyriausybė, pareiškusi, jog gali nutraukti elektros energijos tiekimą iš žemyninės Europos į JK bei užblokuoti britų žvejų prieigą prie Prancūzijos uostų.

Prancūzija jau kreipėsi į kitas Europos Sąjungos (ES) šalis, ragindama Bendriją vieningai veikti. Kiek anksčiau šį mėnesį Prancūzija ir dar 10 ES šalių paskelbė bendrą deklaraciją, smerkiančią JK elgesį žvejybos licencijų klausimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius