Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Prancūzija: Paryžius ir JAV turi 15 dienų išspręsti ginčą dėl skaitmeninio mokesčio

Prancūzija ir Jungtinės Valstijos nusistatė 15 dienų terminą, per kurį mėgins išspręsti ginčą dėl JAV technologijų milžinų apmokestinimo, antradienį pareiškė Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire.
Prancūzija
Prancūzija / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Ministras pranešė pirmadienį „ilgai kalbėjęsis“ telefonu su JAV iždo sekretoriumi Stevenu Mnuchinu.

„Nusistatėme lygiai 15 dienų“ terminą išspręsti šį klausimą Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO), pareiškė B.Le Maire ir paragino Vašingtoną šiuo laikotarpiu nenustatyti sankcijų.

Apie nustatytą terminą ministras pareiškė per Paryžiuje surengtą susitikimą su Philu Hoganu, už prekybą atsakingu Europos Komisijos nariu, kuris nurodė, jog Europos Sąjunga (ES) „palaikys Prancūziją“ šiame ginče.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas praėjusį mėnesį pagrasino nubausti Paryžių už technologijų milžinams, tokiems kaip „Netflix“ ir „Amazon“, nustatytą naują mokestį ir įspėjo galįs įvesti didelius atsakomuosius muitus 2,4 mlrd. JAV dolerių vertės prancūziškoms prekėms, įskaitant vynus, makiažo priemones ir odines rankines.

B.Le Maire pirmadienį paragino Vašingtoną atsisakyti tokių sankcijų ir įspėjo, jog ES tokiu atveju galėtų imtis atsakomųjų veiksmų.

„Šis prekybos karas niekam nebus naudingas ir raginu mūsų amerikiečių draugus parodyti išmintį, atsitokėti“, – pareiškė jis radijo stočiai „France Inter“.

Prancūzija pernai patvirtino naują mokestį technologijų bendrovėms, nes tarptautinės pastangos rasti naują būdą, kaip apmokestinti pajamas iš elektroninės prekybos ir reklamos, kol kas nedavė konkrečių rezultatų.

Tačiau Vašingtonas teigia, jog įvedus šį mokestį yra diskriminuojamos JAV bendrovės, tokios kaip „Google“, „Apple“, „Facebook“ ir „Amazon“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje