Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prancūzija pristatė priemones, kuriomis vilios finansininkus po „Brexit“

Prancūzijos ministras pirmininkas Edouard‘as Philippe‘as penktadienį pristatė priemones, kuriomis bus didinamas Paryžiaus patrauklumas tarp finansininkų, kad šie perkeltų savo veiklą iš Londono po „Brexit“.
Protestas prie „Brexit“
Protestas prie „Brexit“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Be kita ko, numatoma atsisakyti dabartinio 0,3 proc. mokesčio tarifo finansinėms transakcijomis, panaikinti aukščiausią pajamų mokesčio ribą bei neįtraukti priedų skaičiuojant išeitines išmokas „rizikos prisiėmėjams“, kaip akcijų brokeriai.

Šiuo metu Paryžius konkuruoja su Dublinu, Frankfurtu ir kitais miestais, kad į juos iš Londono būtų perkelta finansų įmonių veikla po to, kai Didžioji Britanija išstos iš Europos Sąjungos.

Siekdamas prisivilioti finansininkus Paryžiaus taip pat paskelbė iki 2022 metų atidarysiąs dar tris tarptautins vidurines mokyklas.

Be to, Pranczijos vyriausybės vadovas pranešė, kad Paryžiuje jau pradėtas steigti tarptautinis tribunolas finansų byloms anglų kalba nagrinėti. Šiuo metu dauguma tarptautinių finansų sutarčių yra sudaromos anglų kalba ir remiasi britų teise.

Keli bankai, ypač Azijos šalių, neseniai pranešė ketinantis savo Europos būstines po „Brexit“ perkleti į Frankfurtą. „Bloomberg“ ketvirtadienį pranešė, kad „Deutsche Bank“ savo investicinės bankininkystės padalinį iš Londono perkels į Frankfurtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius