Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos prezidentas įvedė 75 proc. turto mokestį kompanijoms

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as, kurio „supermokesčio“ fiziniams asmenims planą atmetė Konstitucinis Teismas, ketvirtadienį paskelbė, kad dabar bendrovės turės mokėti 75 proc. mokestį nuo atlyginimų, viršijančių milijoną eurų.
Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as
Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš metus išrinktas F.Hollande'as, kuris stengiasi susigrąžinti populiarumą žlungant jo ekonominiams tikslams, sakė, kad milijonierių mokesčio permetimas kompanijoms taps galimybe priversti turtingiausius prancūzus prisidėti prie krizės užbaigimo.

„Aš laikausi savo pažado“, – sakė F.Hollande'as per valandos trukmės interviu televizijai, kuriame ragino nusivylusią šalį patikėti, jog jis daro visa, ką gali, kad vėl pastatytų ant kojų įstrigusią ekonomiką.

Teisindamasis F.Hollande'as pripažino, jog nesitikėjo, kad krizė truks taip ilgai, tačiau tvirtino, kad imamasi visų priemonių ekonomikos augimui atkurti ir nedarbui pažaboti.

Norėdamas susigrąžinti kairiojo sparno paramą, socialistų prezidentas sakė, kad nepaisant jo pastangų įstrigusios ekonomikos sąlygomis sumažinti biudžeto deficitą, šiemet ir kitais metais nebus įvesta jokių naujų mokesčių ir nebus didinami jokie esami mokesčiai namų ūkiams.

Tačiau jis perspėjo, jog pagal kitiems metams planuojamą pensijų sistemos pertvarkymą prancūzams teks dirbti ilgiau, kad būtų sumažintas didžiulis pensijų sistemos deficitas.

„Mano pagrindinis tikslas yra priešinga kryptimi pasukti nedarbo lygį“, – sakė F.Hollande'as ir paaiškino norintis, kad nedarbo, kuris dabar siekia 10,6 proc., didėjimas būtų sustabdytas iki šių metų pabaigos ir būtų pradėtas mažinti.

Pasak jo, visa, ko reikia atsigavimui, suteikia priemonės kompanijų darbo jėgos kaštams per mokesčių permokų grąžinimą sumažinti, planas samdymo ir atleidimo taisyklėms sušvelninti ir jo ketinimas supaprastinti taisykles, smaugiančias smulkųjį verslą.

„Tai nėra noras, tai nėra prognozė. Tai – įsipareigojimas ir kova“, – sakė jis ir pridūrė: „Aš esu tos kovos vadas.“

Prezidento interviu televizijai yra dalis naujo viešųjų ryšių kampanijos, kuri taip pat apėmė dvi dienas trukusį važinėjimą po Pietryčių Prancūziją ir susitikinėjant su žmonėmis. Ta kelionė netikėtai davė priešingą rezultatą, kai triukšmadariai paklausė, kur dingo jo rinkimų kampanijos pažadai, o policija vieną protestuotoją nusitempė su savimi.

F.Hollande'o populiarumas smuko greičiau nei bet kokio kito Prancūzijos prezidento, nes kairiuosius jis suerzino rinkai palankiomis augimo skatinamosiomis priemonėmis, o verslo lyderius papiktino dideliais mokesčiais, be to, nesugebėjo pažaboti nedarbo augimo.

Jo vyriausybė atsitraukė nuo augimo ir deficito mažinimo tikslų, ir labai nedaug kas tiki, kad darbo rinka netrukus pradės atsigauti.

Ketvirtadienį prikeltas 75 proc. mokestis išsaugojo kažkiek F.Hollande'o orumo po to, kai Konstitucinis Teismas sužlugdė garsiausią jo rinkimų kampanijos pažadą kairiųjų pažiūrų rinkėjams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius