Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasideda versliausių Vidurio ir Rytų Europos gyventojų paieška

Antradienį startavo verslo skatinimo akseleratorius „StartupHighway“. Jos organizatoriai ieškos perspektyviausių verslo idėjų regione, konsultuos jų sumanytojus ir investuos į naujuosius verslus.
Praktikoje yra užfiksuota atvejų, kai ir poros centų uždelstas mokėjimas sutrukdė gauti paskolą.
Verslo idėjų Lietuvoje gausu, bet pinigų jo įgyvendinimui - stinga

Visi, turitys pažangaus verslo idėjų, jau gali teikti paraiškas. Verslo akseleratorius veikti pradės rugsėjo viduryje. Pirmojo etapo metu atrinktos komandos ir verslo idėjos bus gryninamos, mentoriai jauniesiems verslininkams padės sukurti verslo koncepciją. Antrojo etapo metu dalyviai tobulins sugalvotą prekę ar paslaugą, o trečiasis etapas bus skirtas idėjoms, kaip parduoti prekę ar paslaugą.

Vieno iš „StartupHighway“ įkūrėjo Roko Tamošiūno teigimu, pagrindinis šio verslo akseleratoriaus tikslas – rasti sėkmingo verslo idėjas ir padėti jas įgyvendinti.

„Tikslas – surasti regione būsimus sėkmingiausius verslus ir padėti jiems, kad jie pasiektų sėkmę – kad taptų kitas „Getjar“, – sakė vienas projekto įkūrėjų.

Verslo akseleratorių baigs renginys, kurio metu bus pristatomi jo rezultatai ir investuotojams siūloma prisidėti prie verslo. Į vieną idėją bus investuojama iki 50 tūkst. Lt. Mainais už investiciją investuotojai prašys 10 proc. naujosios įmonės akcijų.

Vieno akseleratoriaus mentorių ir investuotojų Martyno Nikolajevo teigimu, šis akseleratorius išties pagalbos ranką ir patyrusiam verslui – jam nebereikės pačiam ieškoti gerų verslo idėjų, galima bus rinktis iš atrinktų pačių perspektyviausių verslo idėjų.

„Toks investavimo metodas yra geras būdas, nes tavo rizika smarkiai sumažėja – vienam ivestuotojui susirikti 100 aplikacijų ir išnagrinėti verslo planus yra sunku. Dabar tikimybė, kad verslas nenumirs, smarkiai sumažėja“, – sakė M.Nikolajevas.

Milda Dargužaitė, Ūkio ministro patarėja, buvusi „Goldman, Sachs & Co“ investavimo strategijos grupės, privataus kapitalo valdymo viceprezidentė teigė, kad projektas yra itin svarbus ne tik naujiems nepatyrusiems verslininkams, bet ir visam regionui.

„Lietuvai reikia tapti konkurecingai. Programa yra inovatyvi, tokios bus ir verslo idėjos. Idėja nieko verta, jei ji guli stalčiuje, ją reikia realizuoti, bet dalis nežino, kaip tą padaryti“, – sakė M.Dargužaitė.

Šiuo metu aiškūs yra maždaug 5-6 investuotojai, tikimasi, kad jų atsiras ir daugiau. Investuotojai teigia iš karto didelės grąžos iš naujo verslo nesitikintys, tačiau visgi puoselėja viltį, kad viena kita idėja tikrai galėtų tapti tokiu sėkmė pavyzdžiu, kokį parodė „Getjar“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius