Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prastos žinios Italijai: agentūra „Moody's“ paliko galioti tą patį reitingą su neigiama perspektyva

Finansų agentūra „Moody's“ penktadienį patvirtino tą patį Italijos vyriausybės gebėjimo grąžinti skolas reitingą su neigiama perspektyva, kai šalies prezidentas įvardijo naująjį premjerą, mėginant nutraukti jau du mėnesius tebesitęsiančią politinę krizę.
„Moody's“
„Moody's“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Agentūra nurodė paliekanti galioti tą patį Baa2 reitingą su neigiama perspektyva, atkreipdama dėmesį į „padidėjusią riziką, jog Italijos valdžia gali prarasti investuotojų pasitikėjimą ir, galiausiai, prieigą prie privačių skolinimo rinkų dėl politinės aklavietės“.

„Moody's“ patvirtino reitingą Baa2 dėl „stiprių esminių dalykų, kurie palaiko valstybės skolos tvarumą“ ir vyriausybės (biudžeto) pirminį perviršį.

„Abu šie veiksniai dabar palaiko Italijos skolos tvarumą, nors BVP (bendrojo vidaus produkto) nominalaus augimo perspektyva vidutiniu laikotarpiu yra silpna“, – sakoma agentūros pranešime.

Neigiama perspektyva, rodanti, kad šalies reitingas veikiausiai bus pablogintas, kyla ne vien iš silpno ekonomikos augimo, įtemptos padėties skolinimosi rinkose ir potencialaus neigiamo poveikio iš kitų euro zonos partnerių, bet ir iš politinės aklavietės, pažymėjo „Moody's“.

Šis „Moody's“ pranešimas buvo paskelbtas tuo metu, kai paskirtasis Italijos premjeras Enrico Letta (Enrikas Leta) mėgina sudaryti valdančiąją koaliciją trečioje didžiausioje euro zonos ekonomikoje.

Tikėtina, kad vyriausybė bus prisaikdinta šeštadienį, pranešė Italijos žiniasklaida, remdamasi šaltiniais iš E.Lettos štabo.

Italijos prezidentas Giorgio Napolitano (Džordžas Napolitanas), kuris paskyrė E.Lettą trečiadienį, grasino atsistatydinti, jeigu ministrų kabinetas nebus suformuotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius