Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekiautojai nekilnojamuoju turtu: 2008 metų lygį reikės pamiršti

Registrų centro turimais duomenimis, praėjusiais metais parduota daugiau butų ir namų nei užpernai. Nors gyvenamojo nekilnojamojo turto paklausa ir auga, specialistai teigia, kad prieškrizinių laikų pardavimų lygį galima pamiršti visiems laikams, pranešė LTV laida „Šiandien“.
Nekilnojamasis turtas
Nekilnojamasis turtas / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.

Registrų centro direktoriaus pavaduotojas turto vertinimui Arvydas Bagdonavičius laidai „Šiandien“ sakė, kad  per visus 2011 metus buvo stebimas nuosaikus nekilnojamojo turto rinkos atsigavimas – pardavimų apimtys kas mėnesį didėjo po kelis procentus.

Tačiau nekilnojamojo turto bendrovės atstovas Mindaugas Kulbokas teigė, kad reikės pamiršti 2008 metų lygius. „Įvertinus bendrą situaciją, lyginant su 2010 ir 2011 metais, būtų gerai, kad 2012 metai būtų panašiame lygmenyje, su šiokiu tokiu augimu. Aš drįsčiau tvirtinti, kad 2008 metų lygio nepasieksime“, – sakė jis.

Anot nekilnojamojo turto bendrovės, geriausi metai gyvenamųjų būstų pardavėjams sostinėje buvo 2007-tieji, o pernai parduota 3000 būstų mažiau. Tiek Kaune, tiek Klaipėdoje daugiausiai būstų parduota 2005-tais metais, o 2011-aisiais – beveik perpus mažiau.

Palyginti vidutines kvadratinio metro kainas Vilniuje, 2008 metais jos buvo didžiausios, bet pernai keliais tūkstančiais mažesnės nei tuomet. Kaune ir Klaipėdoje kvadratinio metro kaina, palyginti su 2008 metais, pernai buvo beveik perpus mažesnė. Nepaisant to, 2011-ųjų pabaigoje būstas pardavinėtas itin aktyviai. Neneigiama ir tai, kad įtakos turėjo ir „Snoro“ situacija.

Anot specialistų, įvestas prabangaus nekilnojamojo turto mokestis įtakos nei kainoms, nei pardavimui greičiausiai neturės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius