-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekyba atsigauna

Prognozuojama, kad dabar stipriai kritęs buitinės technikos pardavimas jau pasiekė dugną, bet antrąjį šių metų pusmetį rinka turėtų augti.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Prekyba Topo grupė

„Topo grupės“ valdybos pirmininkas Aurelijus Rusteika teigia, jog situacija mažmeninėje buitinės technikos ir elektronikos rinkoje ima stabilizuotis. Pirmais šių metų mėnesiais ji buvo nukritusi maždaug 30 procentų.

Nors daugumos prekių grupių pardavimo apimtis dar yra apie 15 proc. mažesnė nei praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, tam tikrų pozityvių rinkos atsigavimo požymių jau matyti. LCD televizorių pardavimas, palyginti su praėjusiais metais, ir toliau kyla. Tam turi įtakos gerų kainų pasiūlymai, technologijų naujienos, pavyzdžiui, gegužės mėnesį Lietuvą pasiekusi naujos serijos LG televizorių partija. Pardavimo didėjimas rodo, kad dabar lietuviai investuoja į naujausias technologijas, modernių prietaisų pirkimas nėra sustoję.

Įmontuojamos buitinės technikos segmentas išlieka stabilus. Kadangi ši prekių grupė yra tiesiogiai susijusi su situacija nekilnojamojo turto (NT) rinkoje, manyta, jog NT štilis stipriai sumažins ir tokios technikos pardavimą. A.Rusteika sako, kad dabar montuojamą techniką perka klientai, kurie renovuoja butus arba įsikelia į naujus namus.

Šiuo metu, kaip ir kasmet vasaros pradžioje, vėl pagyvėjo prekyba šaldytuvais-šaldikliais. O atostogų laikotarpis daugelį paskatino įsigyti naujos fototechnikos – pakilo skaitmeninių ir veidrodinių fotoaparatų, vaizdo kamerų pardavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius