Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekyba Kalėdų eglėmis Panevėžyje dar neįsibėgėjo

Nors šiemet kaip niekada anksčiau prasidėjo pasiruošimas didžiosioms metų šventėms, vis dėlto Panevėžyje kalėdinių medelių pardavėjai dar laukia prekybos piko.
Audrius Pocius
Audrius Pocius / Rimvydo Ančerevčiaus/www.jp.lt nuotr.

„Kol kas prekyba dar nėra intensyvi. Dauguma dar tik prieina ir teiraujasi kainų. Tačiau tikimės, kad kitą savaitę jau prasidės pikas“, – sakė lietuviškais ir daniškais Kalėdų medeliais prie vieno iš prekybos centro Panevėžyje prekiaujanti Daiva.

Kainos nesikeičia

Pasak pardavėjos, kainos išlieka tos pačios, kaip praėjusiais metais.

„Kenių kainos nuo 10 eurų. Brangiausias medelis – 50 eurų. Sidabrinės eglutės, populiariausių dydžių kainuoja 30 eurų“ , – pasakojo ji.

Paklausta, kokie yra populiariausi medeliai, moteris atviravo, kad, kaip ir kasmet, perkamiausios išlieka vazoninės sidabrinės eglutės ir keniai.

„Keniai atgabenti iš Danijos, o eglutės – lietuviškos. Šiemet, kaip niekada anksčiau, pirkėjai ieško būtent lietuviškų medelių, tačiau nesibaido ir įprastų bei tradicinių tapusių kenių“, – naujienų portalui JP sakė prekybininkė.

Kaip ir kasmet, perkamiausios išlieka vazoninės sidabrinės eglutės ir keniai.

2 metrų eglutė – kasdienybė

Dažniausiai pirkėjai renkasi 2 metrų medelius.

Pasak pardavėjos Daivos, tai butams skirti medeliai, kurie idealiai tinka mažesnių erdvių gyventojams. „Tai tikrai nėra didžiausios eglutės, yra ir dar didesnių. 2 metrai yra kasdienybė“, – tvirtino ji.

A.Pocius prekiauja išskirtiniais medeliais. Kaip pats sako, tokių Lietuvoje arba visai nėra, arba jais prekiauja tik vienas kitas verslininkas.

Kviečia tausoti gamtą

Tuo tarpu panevėžietis verslininkas Audrius Pocius kviečia eglutes nuomotis ir tokiu būdu tausoti gamtą bei pasidžiaugti gyva, kvepiančia ir Kalėdomis spinduliuojančia eglute.

„Kalėdiniai medeliai nuomojami arba parduodami. Galima rinktis, kuris būdas priimtinesnis. Kaina vis tiek išlieka ta pati. Skirtumas tas, kad išsinuomavus eglutę, ją po to išsivežame, o klientai neturi sukti galvos, kur ją vėliau padėti“, – aiškino A.Pocius.

Kalėdinių medelių kainos pas šį verslininką prasideda nuo 35 Eur. Kaina priklauso nuo augalo rūšies ir aukščio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius