Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekybos centrai džiaugiasi išaugusia prekyba

Visus praeitus metus kalbėję apie menkėjančius pirkimus, didieji prekybos tinklai po svarbiausiųjų metų švenčių pastebi nors ir nedaug, bet išaugusią prekybą.
Prekybos centre
Prekybos centre / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šventėms lietuviai pirko gana taupiai, maistą gamino namuose, tačiau rinkosi daugiau delikatesų, įdomesnių produktų, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Prekybininkų teigimu, nors ir plačiau atvėrę pinigines švenčių pirkiniams, lietuviai ir praeitų metų gruodį išliko taupūs. Tačiau, didžiųjų prekybos tinklų skaičiavimu, Kalėdų ir Naujųjų metų prekyba buvo 5–10 proc. didesnė nei 2009-aisiais. Tiesa, kai kurie tinklai sako per praėjusiais šventes pardavę tiek pat, kiek ir užpernai.

„Augimo nebuvo. Galima tik pasakyti, kad žmonės perskirstė savo išlaidas: šiek tiek taupė gruodžio pradžioje, o likus porai savaičių iki Kalėdų, jie leido daugiau ruošdamiesi šventėms. Dvi savaites iki Kalėdų mes fiksavom 5 proc. augimą, tuo tarpu tiek mėnesio pradžioje, tiek tarpšventinę savaitę, po Kalėdų iki Naujųjų metų, pardavimo buvo tokiame pačiame lygyje, kaip ir 2009-aisiais“, – kalbėjo prekybos tinklo „Maxima LT“ Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė.   

Prekybininkai pastebi, kad jau nebe pirmus metus žmonės maistą šventėms gamina namuose, todėl perka daugiau produktų, iš kurių patys gali ką nors pasidaryti. Prieš Kalėdas ypač paklausūs buvo aliejus, kiaušiniai, miltai, sviestas, margarinas, gyvos žuvys. Jų parduota 10–20 proc. daugiau. Tarpušvenčio savaitę žmonės buvo išrankesni, labiau stengėsi save palepinti ypatingesniais produktais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius