Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekybos tinklai sutiko įsileisti nepasterizuotą pieną

Prekybos tinklai sutiko įsileisti tiesiai iš ūkių, aplenkiant perdirbimo įmones, tiekiamą nepasterizuotą pieną. Tačiau tai patrauklu tik nedaugeliui žemdirbių.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba jau yra paskelbusi reikalavimus nepasterizuotam pienui – ženklinimo etiketėje privalu nurodyti ūkio veterinarinės priežiūros numerį, pieno laikymo sąlygas, melžimo laiką bei pateikti nuorodą „vartoti tik virintą“, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

Anot jos, prekybos tinklo „Norfa“ atstovai griežtai pasakė, kad į prekybos salę kol kas nepasterizuoto pieno neįsileis, bet kitų tinklų atstovai nėra tokie kategoriški ir tokiu pienu savo parduotuvėse prekiautų.

„Pradžioje žemdirbiams siūloma už simbolinę kainą išsinuomoti prekybos plotą parduotuvių fojė ir patiems prekiauti, o kam netinka – galės tartis dėl realizacijos“, – aiškino Žemės ūkio ministerijos Pieno produktų skyriaus vedėja Lilija Tepelienė.

Anot jos, prekybos tinklo „Norfa“ atstovai griežtai pasakė, kad į prekybos salę kol kas nepasterizuoto pieno neįsileis, bet kitų tinklų atstovai nėra tokie kategoriški ir tokiu pienu savo parduotuvėse prekiautų.

Pieno gamintojų asociacijos vadovo Jono Vilionio teigimu, sprendimas geras, bet „ne panacėja“. Anot jo, pienui supilstyti būtina įsigyti fasavimo įrenginį, vienkartinės taros, o jei prekiausi pats – samdyti padavėją. Be to, net sėkmingai susiderėjus, kad parduotuvės priims pieną, pinigų, žinant netrumpus prekybininkų atsiskaitymo terminus, gali tekti laukti kelis mėnesius.

Pasak J.Vilionio, pieno Lietuvoje gaminama per daug ir jo neeksportuojant vien vidaus rinkoje viso nerealizuosi: „Gerai, kad ieškoma išeičių, bet tai vargo išeitis. Kur kas protingiau būtų su Europos Sąjungos pagalba žemdirbiams padėti pasistatyti savo perdirbimo įmonę ir patiems leisti perdirbti pieną“.

Prekybininkai į parduotuves įsileisti nepasterizuotą, pieno ūkiuose supilstytą pieną, sutiko prieš pat Velykas įvykusiame Žemės ūkio ministerijos bei didžiųjų prekybos tinklų ir pieno ūkio atstovų susitikime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius