-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras Algirdas Butkevičius: dalis mokamų lėšų ekspertams – ankstesnės Vyriausybės palikimas

„Išlaidos ekspertams per šių metų I-ąjį ketvirtį didesnės dėl ankstesnės konservatorių ir liberalų Vyriausybės sudarytų sutarčių. Vien bylinėjimuisi su „Gazprom“, kurį „užkūrė“ ankstesnė Vyriausybė, Energetikos ministerija šiemet jau privalėjo skirti per 600 tūkst. litų, nors pinigai skirti teisininkams, o ne ekspertams, kaip bandoma įteigti visuomenei. Tad viešojoje erdvėje metami kaltinimai, jog ši Vyriausybė išleidžia išorės ekspertams daugiau negu ankstesnė valdžia, nėra pagrįsti. Ministerijos priverstos vykdyti ankstesnės Vyriausybės įsipareigojimus – tokį palikimą gavome“, – sako Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo audito komitetui pateiktoje Energetikos ministerijos ataskaitoje teigiama, jog iš viso bylinėjimusi su OAO „Gazprom“ nuo arbitražinių bylų pradžios, t.y. 2011 metų, Energetikos ministerijai suteiktoms teisinio atstovavimo ir konsultavimo paslaugoms apmokėti buvo panaudota per 10 milijonų litų, iš jų per 6 milijonus valstybės biudžeto lėšų, likusią dalį lėšų valstybė skolinosi, teigiama pranešime spaudai.

„Kalbant apie Finansų ministeriją, visuomenė turi teisę žinoti, jog šių metų – 2013-ųjų plane samdomiems ekspertams apmokėti yra numatyta beveik du kartus mažiau lėšų nei 2012 metais, kai Vyriausybės vairas buvo konservatorių rankose. 2012 m. asignavimų planas samdomiems ekspertams 2583,4 tūkst. Lt, išleista 2410,1 tūkst. Lt. Ši Vyriausybė šiemet suplanavusi skirti dvigubai mažiau –1466 tūkst. Lt“, – sako Vyriausybės vadovas.

Ekspertams išmokamos sumos priklauso nuo tam tikru laikotarpiu vykdytų užduočių kiekio bei jų sudėtingumo. Tad per 2013 m. I ketv. ekspertams išmokėtų Finansų ministerijos lėšų suma didesnė nei per tą patį 2012 m. laikotarpį, kadangi šiuo laikotarpiu pagal Finansų ministerijos bei kitų institucijų, administruojančių ES struktūrinę paramą, poreikį įgyvendinta daugiau specifinių užduočių, susijusių su inovatyvių ir pažangių administravimo modelių ir priemonių, kurios yra naujovė  ne tik Lietuvoje, bet visoje ES, finansuojamų iš ES struktūrinės paramos lėšų, sukūrimą Lietuvoje.

„Noriu priminti, jog A.Kubiliaus vadovaujami konservatoriai ir liberalai nepralenkiami, skiriant lėšas samdomiems ekspertams, užsienio specialistams, kad šie parengtų strategijas fantastiniams projektams, kurie ir lieka tik idėjomis. Net 100 tūkstančių litų kainavo konsultanto iš Švedijos patarimai Ūkio ministerijai, kaip valdyti valstybines įmones „Visuomio“ rankomis. Dar įspūdingesnė istorija apie užsienio konsultantų studiją, už kurią Energetikos ministras Arvydas Sekmokas nepagailėjo ir 5 milijonų litų. Energetikos tikslų epopėją turėję pristatyti ekspertai parengė šešių puslapių dokumentą, kuriame išdėstyta tai, kas seniai žinoma“, – sako Ministras Pirmininkas A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius