Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras Andrius Kubilius: Lietuvai euras būtų naudingas

Lietuvos premjeras Andrius Kubilius dar kartą pakartojo, kad Lietuvai būtų naudinga prisijungti prie šiuo metu finansinių sunkumų išgyvenančios euro zonos. Vyriausybės vadovo nuomone, tai apsimoka ne tik Lietuvai, bet ir kitoms Baltijos šalims.
Nacionalistai sieks „išsaugoti litą, atsisakyti euro įvedimo“.
Litas ir Euras. / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

„Mano įsitikinimu, Lietuvai, Baltijos valstybėms, kurios savo monetarinę politiką yra susieję su euru, taip sakant, gyvename pagal valiutų valdybos modelį, ne pagal savarankiškų nacionalinių centrinių bankų modelį, mums apsimoka tapti euro zonos nariais. Aš tikiu, kad iki 2014 metų euro zona irgi bus ženkliai sveikesnė“, – pirmadienį lankydamasis bendrovėje „Lietuvos energija“ Elektrėnuose, žurnalistams sakė A.Kubilius.

Premjero žodžiais, fiskalinė drausmė turi būti suprasta kaip privaloma, žiūrint į tolesnę perspektyvą.

„Fiskalinė drausmė – tai yra finansai tvarkomi be deficito, tai yra gebėjimas gyventi neišlaidaujant, stabilizuota valstybės skola, ir tai yra pagrindiniai Mastrichto kriterijai. Be to, jeigu pavyks pasiekti, kad ir kainos neaugtų dideliais tempais, tai mes gyvensime pagal Mastrichto kriterijus. (...) Turime gyventi pagal tai, kas Europoje yra vadinami Mastrichto kriterijai. O kai sugebėsime gyventi pagal Mastrichto kriterijus, tai tada galėsime apsispręsti, ar norime įsijungti į euro zoną, ar dar kažko laukti“, – kalbėjo A.Kubilus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius