-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras Andrius Kubilius: niekas nežlugo atominės projekte (papildyta 11.31 val.)

Penktadienį Kaune ministras pirmininkas Andrius Kubilius pasakė: „Niekas nežlugo atominės projekte. Strateginio investuotojo atrankoje tiesiog baigėsi konkurso etapas, todėl prasideda tiesioginių derybų etapas. Bus deramasi su visais, tarp jų ir su korėjiečiais.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per šį pusmetį pelnyta labai stipri Europos Sąjungos ir regiono partnerių parama, todėl projektas stipriai pasistūmėjo į priekį“.

Penktadieį anksčiau premjeras pasakė, kad, pasitraukus laimėtojui, „tokia konkurso baigtis pagal koncesijų įstatymą atveria kelią tiesioginių derybų procesui su visais galimais investuotojais tokiomis pat sąlygomis“.

Premjeras užtikrino, kad Lietuva toliau tęs visų šaliai  strategiškai svarbių projektų bei bendrosios ES energetikos politikos įgyvendinimą statant regioninę branduolinę jėgainę ir jungtis į Lenkiją ir Švediją. Juolab kad vakar Briuselyje po susitikimo su Lenkijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos energetikos ministrais EK energetikos komisaras Giunteris Otingeris patvirtino, kad Europos Komisija ir visos keturios šalys vieningai remia regioninės branduolinės jėgainės ir elektros tiltų statybą ir kad pagrindinis ilgalaikis tikslas yra sinchroniškas Baltijos valstybių prijungimas prie Europos elektros tinklų.

Kartu A.Kubilius pažymėjo: „Suprasdami, kad svarbių energetinę nepriklausomybę didinančių projektų įgyvendinimas sulaukia smarkaus pasipriešinimo iš tų, kuriems ligšiolinė padėtis yra ir palanki, ir naudinga, savo tikslų sieksime dar glaudžiau bendradarbiaudami tiek su regioninėmis valstybėmis, tiek su ES institucijomis“.

Pasak premjero, energetikos planai ir regioninės branduolinės jėgainės projektas bus smulkiai aptariami Lenkijos ir Baltijos valstybių premjerų susitikime Varšuvoje sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius