Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras: Lietuvos banko mokesčių siūlymai netinkami

Premjeras Saulius Skvernelis atmeta Lietuvos banko siūlymą įvesti visuotinį nekilnojamo turto (NT) mokestį, taip pat skeptiškai vertina centrinio banko raginimą keisti individualios veiklos apmokestinimą.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Didinti mokestinę naštą šiam verslui ir tuo pačiu galimai išstumti žmones iš darbo rinkos mes negalime. Kalbant apie kai kurias, pagal patentą dirbamas veiklas, jų siaurinimas bus daromas, bet tikrai ne tokiais būdais, kokiais siūlo Lietuvos bankas“, – po Vyriausybės posėdžio kalbėjo S.Skvernelis.

Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas trečiadienį teigė, kad su darbo santykiais susijusios ir individualios veiklos apmokestinimas turi būti suvienodintas, o verslo liudijimai – panaikinti. Tokį siūlymą jau sukritikavo finansų ministras Vilius Šapoka – anot jo, tai yra užmaskuotas „nesportinis“ smūgis smulkiajam verslui.

Mato Miežonio / 15min nuotr./Lietuvos bankas pristatė vertinimus dėl Vyriausybės pasiūlytų mokesčių pakeitimų
Mato Miežonio / 15min nuotr./Lietuvos bankas pristatė vertinimus dėl Vyriausybės pasiūlytų mokesčių pakeitimų

S.Skvernelis taip pat pabrėžė, kad visuotinis NT mokestis nebus įvedamas.

„Tikrai nėra šiandien ta situacija, kad turėtume apmokestinti skurdžiausias ar vidutines pajamas gaunančius žmones, senjorus ir jaunas šeimas, įvedant visuotinį nekilnojamo turto mokestį“, – kalbėjo premjeras.

Vyriausybė siūlo 0,3 proc. tarifu apmokestinti antrąjį, trečiąjį ir tolesnius vieno žmogaus turimus būstus. Tuo metu pagrindinis būstas ir sodybos bus apmokestinamos, kaip iki šiol, išlaikant apmokestinimo progresyvumą nuo bendros 220 tūkst. eurų vertės.

V.Vasiliausko teigimu, Vyriausybės siūlomi NT apmokestinimo pakeitimai yra painūs ir kuklūs, jog leistų reikšmingai padidinti biudžeto pajamas, todėl reikėtų įvesti paprastą, skaidrų ir aiškų visuotinį progresinį NT mokestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius